Sport

2010.06.12. 20:48

Foci vb, 2010: Green méretes potyájával - Anglia-USA 1:1

Nem tudta legyőzni a végső sikerre is esélyesnek tartott angol válogatott az amerikai csapatot szombaton a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának első mérkőzésén.

MTI

C csoport, 1. forduló:

Anglia-Egyesült Államok 1-1 (1-1)
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 38 ezer néző, v
.: Simon (brazil)
gólszerzők: Gerrard (4.), illetve Dempsey (40.)
sárga lap: Milner (26.), Carragher (60.), Gerrard (61.), illetve Cherundolo (39.), DeMerit (47.), Findley (74.)
    
Anglia: Green - Johnson, King (Carragher, a szünetben), Terry, Cole - Lennon, Gerrard, Lampard, Milner (Wright-Phillips, 31.) - Heskey (Crouch, 79.), Rooney

Egyesült Államok: Howard - Cherundolo, DeMerit, Onyewu, Bocanegra - Donovan, Bradley, Clark, Dempsey - Altidore (Holden, 86.), Findley (Buddle, 77.)
  
 4. perc: jobb oldali bedobást követően Lampard passzolt az amerikaiak 16-osánál középen álló Heskeyhez, aki jó ütemben ugratta ki a lendületből érkező Gerrardot, ő pedig 13 méterről jobbal elpöckölte a labdát Howard mellett (1-0).
40. perc: Dempsey forgolódott az angol kaputól 20-22 méterre, majd lövésre szánta el magát, a labda semmilyen veszélyt nem jelentve középre tartott, Green kapus azonban csúnyán bevédte (1-1). 

Gyorsan vezetéshez jutott a határozottabban kezdő angol válogatott, amely a folytatásban is veszélyesebben támadott. Az amerikaiak alig jutottak el az ellenfél kapujáig, egy-egy távoli lövéssel próbálkoztak, miközben az angolok több támadása ígéretes volt. Aztán váratlanul egyenlítettek az amerikaiak, Robert Green, akinek David Jamesszel szemben bizalmat szavazott Fabio Capello szövetségi kapitány, könnyen fogható labdát védett be, ezzel pedig alapvetően megváltozott a helyzet.

A második félidőt nagy rohamokkal indította az angol válogatott, majd rövid időre kiegyenlítettebbé vált a játék, mindkét oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek. A játékrész jelentős részében ezzel együtt Capello futballistái igyekeztek gólszerzési lehetőségeket kialakítani, de nem voltak elég határozottak az amerikai kapu előtt, így nem változott az eredmény.

 A mérkőzés videós összefoglalója itt látható.

A csoport állása:
1. Anglia                  1  -  1  -  1-1  1 és
   Egyesült Államok        1  -  1  -  1-1  1
3. Algéria                 0  -  -  -  0-0  0 és
   Szlovénia               0  -  -  -  0-0  0
    
A csoport további programja:
1. forduló:
június 13.: Algéria-Szlovénia, Polokwane 13:30 ó

2. forduló:
június 18.: Szlovénia-Egyesült Államok, Johannesburg 16 ó
június 18.: Anglia-Algéria, Fokváros 20:30 ó

3. forduló:
június 23.: Szlovénia-Anglia, Port Elizabeth 16 ó
június 23.: Egyesült Államok-Algéria, Pretoria 16 ó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!