Sport

2010.06.15. 20:14

Foci vb, 2010: szoros, mégis biztos dél-amerikai siker - Brazília-Koreai NDK 2:1

A brazil válogatott 2-1-re győzött az észak-koreai csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának kedd esti mérkőzésén.

MTI

Eredmény:

G csoport, 1. forduló:
Brazília-Koreai NDK 2-1 (0-0)
Johannesburg, Ellis Park Stadion, 54.331 néző, v.:
Kassai Viktor
 gólszerzők: Maicon (55.), Elano (72.), illetve Dzi Jun Nam (89.)
 sárga lap: Ramires (88.)

Brazília: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Felipe Melo (Ramires, 84.), Gilberto Silva, Elano (Dani Alves, 74.) - Kaká (Nilmar, 78.), Robinho, Luis Fabiano

Koreai NDK: Ri Mjong Guk - Ri Kvang Cson, Csa Dzong Hjok, Pak Csol Dzin, Ri Dzun Il  - Dzi Jun Nam, Mun In Guk (Kim Kum Il, 80.), An Jong Hak, Pak Nam Csol - Hong Jong Dzo, Dzong Te Sze

55. perc: a jobb oldalon érkező Maicon egy kicsit hosszú labdát kapott, vélhetően csak az Inter védője tudta, mi következik majd, mivel a beadásra számító kapus mellett, szinte az alapvonalról kilőtte a hosszú sarkot (1-0).
72. perc: Robinho remek ütemben ugratta ki a jobb oldalon érkező Elanót, aki belsővel a hosszú sarokba lőtt (2-0).
89. perc: Dzi Jun Nam tört be a 16-oson belülre, majd nagy erővel kilőtte a kapu bal oldalát (2-1).

A világranglista-vezető brazilok a várakozásoknak megfelelően nagy fölényben futballoztak, ugyanakkor a rangsorban 105. észak-koreai csapat szervezett védelme komolyabb megerőltetés nélkül állta a rohamokat, így a félidőben meglepetésre 0-0 volt az eredmény.

A fordulást követően tovább nőtt a brazilok mezőnyfölénye, amely az 55. percben Maicon csodálatos megmozdulásával érett góllá. Ettől megkönnyebbültek a dél-amerikaiak, majd Elano révén megduplázták előnyüket.

Egy perccel a vége előtt szépíteni tudott az észak-koreai csapat, ám az egyenlítésre már nem maradt idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!