Sport

2010.07.28. 20:07

Bajnokok Ligája selejtező: nem sikerült feltörni a svájci reteszt - Debrecen-Basel 0:2

A Debrecen szerdán 2-0-ás vereséget szenvedett a svájci FC Baseltől a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.

MTI

BL-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:

Debreceni VSC-FC Basel (svájci) 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 7000 néző, v.:
César Muniz Fernández (spanyol)
gólszerzők: Stocker (34.), Xhaka (92.)
sárga lap: Frei (49.), Stocker (83.)

Debreceni VSC: Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoski, Fodor – Czvitkovics, Kiss Z., Varga J., Yannick (Dombi, 74.) – Rezes (Farkas B., 54.), Coulibaly

FC Basel: Costanzo – Inkoom, D. Abraham, Cagdas, Safari – Shaqiri (Fwayo, 62.), Huggel, Cabral, Stocker (Xhaka, 88.) – Frei, Zoua (Almerares, 75.)

Korántsem kezdett megilletődötten a Debrecen, annak ellenére, hogy előzetesen a svájci bajnok Basel együttesét jóval esélyesebbnek tartották. Coulibaly és Yannick helyzete is jelezte, lehet keresni valója Herczeg András csapatának, ugyanakkor a túl oldalon Frei hatalmas kihagyott ziccere óvatosabb futballra intette a hazaiakat.
 
A vendégek kezdték átvenni az irányítást, ám nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, ám a szerencse velük volt, és egy megpattanó lövéssel megszerezték a vezetést.

A játék képe a fordulást követően sem változott, nagy csatát vívtak a csapatok, igaz, a 70. perc környékétől kezdve egyre fáradtabbnak tűnt a Debrecen. A hajrában mindent megpróbált a piros-fehér alakulat, de nemhogy egyenlíteni nem sikerült, a hátrány nőtt, ugyanis a csereként beállt Xhaka hatalmas gólt lőtt. A Debrecen így nehéz helyzetből várja a visszavágót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!