Sport

2010.07.07. 11:15

Edző nélkül készül a megyei I. osztályra a Pecöl

A megyei II-es labdarúgó-bajnokság Sárvári-csoportjában magabiztos teljesítménnyel nyert aranyérmet a Pecöl. A bajnokcsapat biztosan osztályt vált és új edzőt keres

Vastag Nándor

A Pecöl-Kenéz-Megyehíd Sportegyesület a 26 bajnoki mérkőzésből 21-et megnyert, négyen döntetlent játszott és mindössze egy vereséget szenvedett. A legtöbbször volt eredményes (87) és a második legkevesebb gólt kapta (35). A gárda 2004-ben is aranyérmes lett a Sárvári-csoportban, de akkor nem tudta vállalni a magasabb osztályt, most azonban  újra a megyei I-re készül, ahol legutóbb 1989-ben szerepelt.


- Két évvel ezelőtt a bajnoki cím volt a cél, de akkor a játékosok fejben nem bírták el a nyomást - mondta Rudolics Norbert, aki 2001-től játékosként erősítette a pecölieket, négy év után játékos-edző lett, majd 2007-től kizárólag a szakmai munkával foglalkozott. - A tavalyi induláskor nem jelentettük ki egyértelműen, hogy aranyérmet kell nyerni, magamnak az 13. hely valamelyikének megszerzését írtam fel. Talán ez segített, mentálisan nőttünk a Sárvári-csoport fölé, pedig a Kenyerinek, a Csényének, az Uraiújfalunak és a Gércének is erősebb volt a játékosállománya. A keret három éve együtt van, így az is igaz, hogy beérett a csapat: már a kezdéskor élre álltunk, a tavaszra kilencpontos előnnyel fordultunk, és egyetlen vereségünket a negyedik helyezett Uraiújfalu otthonában, zuhogó esőben szenvedtük el. Büszke vagyok minden játékosra, de külön ki kell emelni a kapust, Farkas Lászlót. Úgy nyertünk ugyanis bajnokságot, hogy egy többszörös gólkirály állt a kapunkba. Mikor három éve Pecölbe került, akkor azt tudtam róla, hogy kapus, de előtte csak hobbiszinten védett. Utólag derült ki, hogy befejező csatár, de a feladatát megoldotta, ezért nem váltottunk, igaz,  egy jó védősor is volt előtte. Fontos szerepet töltött be a középpályás Kovács Zoltán, a házi gólkirály Nagy István és a 43 éves Szalai László, aki csak a télen érkezett, de a hátán vitte a csapatot. Három héttel ezelőtt, az éremátadás után szakmai okok miatt lemondtam  folytatta a szakvezető.  A megyei I-et a jelenlegi feltételekkel nem tudom elképzelni. A csapat erénye volt, hogy helyiek alkották, ezért nagyon összetartónak bizonyult. Ráadásul nálunk nem ült hét-nyolc játékos a kispadon, de aki beállt, ugyanazt tudta, mint a kezdő. Szerintem több külsős játékos és egy kapus kellene, de nem elég csak Pecölre, Kenézre, és Megyehídra építeni. Szentkirályon leszek edző; a pecölieknek sok sikert kívánok, szerintem a bentmaradást ki tudják vívni.


- Vállaljuk a megyei I. osztályt, és újoncként csak az lehet a célunk, hogy elkerüljük a kiesést - tudtuk meg a sportköri elnöktől, Czibók Lajostól. - Szeretnénk erősíteni, de még hosszú az átigazolási időszak, konkrétumokat nem tudok mondani. Az edzői posztra is van jelentkező, nagy kihívás dirigálni egy frissen feljutott csapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!