Sport

2010.07.14. 12:34

Mourinho munkához látott Madridban: Maicon és Khedira is fehérbe öltözhet

José Mourinho, a Real Madrid futballcsapatának májusban kinevezett vezetőedzője kedden megérkezett a spanyol fővárosba és elkezdte a felkészülést a bajnoki idényre.

MTI

A portugál tréner korábban már jelezte, hogy a védelmet és a középpályássort kívánja új igazolásokkal megerősíteni. Az együttest olyan játékosokkal hozták hírbe, mint Daniele De Rossi (AS Roma), Steven Gerrard (Liverpool), Bastian Schweinsteiger (Bayern München) és Javi Martinez (Athletic Bilbao), ugyanakkor jelenleg úgy tűnik: ezeket a futballistákat nehéz lenne elmozdítani jelenlegi klubjuktól.

Érkezhet azonban a német Sami Khedira, aki a dél-afrikai világbajnokságon remekül szerepelt hazája válogatottjában. A VfB Stuttgart középpályásának megszerzése körülbelül 10 millió euróba kerülne.

A másik kiszemelt a brazil szélső védő Maicon, aki Mourinho előző csapatában, az Internazionaléban szerepel. A felek már tárgyaltak egy esetleges üzletről, azonban az olaszok ragaszkodnak a 35 millió eurós vételárhoz, melyet a spanyolok sokallnak. 

 

Mourinhóval új éra kezdődött a Real történetében, ami egy másik végét is jelenti: az együttes két legendás alakja Guti és Raúl, akik a kilencvenes évek közepétől tagjai a együttesnek, ősztől más klubba szerződnek. A hírek szerint Raúl két évig a német Schalke 04 csapata mellett kötelezte el magát, a hivatalos bejelentésre valószínűleg július 25-én kerül sor.

A Real Madrid nyári felkészülése részeként augusztus elején a tengerentúlra utazik, ahol olyan csapatokkal játszik barátságos mérkőzéseket, mint a Los Angeles Galaxy vagy a San Jose Earthquakes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!