Sport

2010.07.21. 10:48

Nyolc órán át hallgatták ki a prostizó Ribery-Benzema duót

Szabadlábra helyezték a francia válogatott két labdarúgóját, Franck Ribéryt és Karim Benzemát, akiket az év eleje óta gyűrűző szexbotránnyal kapcsolatban hallgatott ki kedden a rendőrség.

MTI

A két futballistát egy prostitúciós ügyekre szakosodott osztály (BRP) illetékesei hallgatták ki Párizsban. Ideiglenesen őrizetbe vették őket, de a hétórás procedúra után, este távozhattak a BRP épületéből. A nyomozás főként egy nőket futtató banda ellen irányul, amelyik a híres Champs-Elysées-en található Zaman Café nevű éjszakai szórakozóhelyről közvetített ki callgirlöket többek között ismert futballistáknak.

A szexbotrány ez év elején robbant ki Franciaországban, amikor egy prostituált, Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban - amikor még csak 16 éves volt - a nemzeti csapat több labdarúgója is fizetett neki szexuális kapcsolatért. A lány később hozzátette, hogy a játékosok nem voltak tisztában az életkorával. 

 

A két futballista mellett a szintén válogatott Sidney Govou is érintett az ügyben, de ő idén vette igénybe a nő szolgáltatásait, amikor az már nagykorú volt.

Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön is járhat - de csak akkor, ha a tettes tudott partnere életkoráról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!