Sport

2010.08.02. 02:29

Három köteles szombathelyi vb-érem

Már három érmet szereztek a szombathelyiek a kötélugró világbajnokságon, de az összetett csapatversenyben nem tudtak dobogóra lépni.

Vastag Nándor

Az angliai vb-n a Szombathelyi Kötélugró Klub hét sportolója szerepel. A vasárnapi csapatversenyben a Jandrasits Andrea, Bartók Alíz, Horváth Bianka, Csordás Viktória, Lőrinczy Dóra alkotta gárda a részfeladatok közül a gyorsasági számokban jól teljesített. A vasi lányok harmadik helyen végeztek a 2x1 perces futásban (a jobb lábbal tett lépések alapján 366,5-ös eredményt értek el) és az egyköteles számban (három ember fut folyamatosan), míg a kétkötelesben (a versenyzők folyamatosan cserélnek futás közben) másodikak lettek. Füle Magdolna edző elmondta, a 32 csapatos vb-n az élmezőnyben végeztek, ám a szabadon választott gyakorlatokban elkövetett hibák miatt az összetettben - melynek végeredménye lapzártánkig nem született meg - nem sikerült dobogóra lépni.

Ma egyéniben Nardai Sarolta és Vajda Vivien biztosan indul, de a kézsérülést szenvedett Bartók Alíz is versenyezne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!