Sport

2010.09.05. 18:42

Labdarúgó NB III.: celldömölki bravúr Szombathelyen, vasi vereségek zsinórban

Meglepetéssel zárult az NB III-as labdarúgó-bajnokság Bakony-csoportjában a 4. forduló megyei rangadója. A Celldömölk Szombathelyen győzte le a Haladás II-t. A másik négy vasi csapat Bük, Répcelak, Sárvár, Kőszeg közül egyik sem tudott pontot szerezni.

Horváth Erika

Szombathelyi Haladás II.-Celldömölki VSE 0-2 (0-1). - Szombathely, 200 néző, vezette:  Molnár A.

Haladás:
  Mursits - Csontos (Czafit), Labát (László), Nagy Z., BEZDI - Hanzl, LATTENSTEIN, Horváth D., (Gugcsó) - TAR, Dancsecs, Radó. Edző: Simon Attila.
Celldömölk: Tóth - Kazári, Mayer (Kovács), Győrvári, Szilágyi - Sebestyén (Velencei), Csákvári (Baranyai), Enyingi, Süle - Györkös, Kocsis. Edző: Csákvári Zsolt.

A védekezésre berendezkedő Celldömölk ellen kevés helyzetet alakított ki a Haladás, így a hathatós bírói támogatást is élvező vendégek meglepetés-győzelmet arattak. - Gólszerzők:  Csákvári (24., 11-esből), Györkös (81.).

Simon Attila:
 -  Meg voltam elégedve a játékkal. Folyamatos volt a mezőnyfölényünk, helyzetkihasználásban kell fejlődnie ennek a fiatal csapatnak.
Csákvári Zsolt:  - Úgy látszik, idegenben sokkal jobban megy a csapatnak. Mindenki, a kezdő és cserejátékosok is kiemelkedőt nyújtottak.


Répcelak SE-Lombard Pápa II.  1-2 (0-1). - Répcelak, 200 néző, vezette:
  Kulcsár.

Répcelak:
 Kutasi - Takács, KONCZ, VARGA (Sipőcz), Orbán - TAMÁSI (Széles), Lődör - Csordás, Balikó, Vágvölgyi  NÉMETH. Edző: Elekes Zoltán.

A széltől támogatott vendégcsapat az első 20 percben többet birtokolta a labdát, viszont a rendkívül szervezetten, jól védekező Répcelak  kontrái mindig veszélyt jelentettek a pápaiak kapujára. De a vendégek egyetlen lehetőségüket gólra váltották. A második félidőben már a középkezdés után gólt kaptak a répcelakiak. Ezután mindent egy lapra feltéve  végigtámadták a mérkőzést,  de csak szépíteni tudtak. A mérkőzés képe alapján a döntetlen reálisabb lett volna. - Gólszerzők: Tamási (51.), illetve Kiss R. (41.), Megyesi (46.).

Elekes Zoltán:
  - A mérkőzés bizonyos szakaszaiban többen voltak ellenünk a pályán, ennek ellenére nem érdemeltünk vereséget.


Sárvár FC-Soproni VSE 0-3 (0-1). - Sárvár, 200 néző, vezette
: Erdős.

Sárvár:
 Osvald Márkó - Gosztolya (Vincze), Szabó, VARGA, Balassa - Németh Z., MÁTHÉ, Sümeghy, Likaj - Sinka (Fehér), Osvald Márkó. Edző: Németh József.
A jó iramú találkozón a hazai csapat mezőnyben felvette a versenyt a vendégekkel, de a soproniak jobb helyzetkihasználással végül magabiztosan nyertek. 

Gólszerzők:
  Polareczki (9.), Bausz (60.), Legoza (90.).

Németh József:  -
A képzettebb csapat ellen játékban egálban voltunk, de ellenfelünk a helyzeteit könyörtelenül kihasználta.


MTE 1904-Büki TK 1-0 (0-0). -  Mosonmagyaróvár, 200 néző, vezette:
Keszthelyi.

Bük:
Sásdi -  Sejber, NYÍRŐ, PADOS, Bolfán - Kocsis (Savanyó), Kovács Zs., NÉMETH N., Szabó B. (Vinkovics) -  Molnár (Szántó), SZALAI. Edző: Takács Gábor. 

A mérkőzésre kilátogató nézők remek találkozót láthattak, ahol sokszor a vendégcsapat gólszerzési lehetőségeit a jó napot kifogó hazai kapus akadályozta  csak meg. A második félidő elején a hazai csapatkapitány egy jól eltalált lövéssel vezetéshez juttatta  együttesét, s az előnyt, ha nehezen is, de sikerült megőrizniük az óváriaknak. A gól után a vendégek három csatáros játékkal is megpróbálkoztak, de érvényes találatot szerezni így sem sikerült. A büki csapat ezúttal nem érdemelt vereséget.  -  Gólszerzők: Schmatovich (48.).

Takács Gábor:
  Egy jól eltalált lövés eldöntötte a három pont sorsát.


Lipót SE-PékségKőszegi SK 5-0 (0-0).  Lipót, 100 néző, vezette:
  Vizi.

Kőszeg:
  Pfeiffer - Lintner, Fehér, Táncsics, Bozóki - Őri, Korényi, Molnár, Keresztes (Weltler) - Neisz (Gugcsó), Kovács (Podani).  Edző: Őri Gábor.

A kiegyenlített első félidő után a kihagyott 11-es és a kiállítás megzavarta a kőszegi csapatot,  folyamatosan gyengülő játékának csak súlyos vereség lehetett a vége. - Gólszerzők: Gál (48., 51., 82., 90.), Burkus (81.). - Kiállítva:  Dömötör (64.), illetve Bozóki (80.). 

Őri Gábor:
 - Helyzetkihasználásban javulnunk kell, a jó csapatok ellen meg  kell becsülnünk minden lehetőséget és meg kell tanulnunk hátrányban is agresszívan és szervezetten futballozni.

A 4. forduló további eredményei: Hévíz-Csorna 2-0, Balatonfüred-ZTE II. 1-3, Badacsonytomaj-Várpalota 0-1.

Mosonmagyaróvárról Csóka Csaba, Sárvárról Csempesz Gábor, Lipótról Táncsics Péter, Szombathelyről Horváth Sándor, Récelakról Németh József  tudósított

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!