Sport

2010.10.06. 11:15

A listavezető Gyöngyöshermán számára most kezdődik a bajnokság

Nyolc meccsen hét győzelem: remekel a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában a Gyöngyöshermán-Szentkirály együttese. A listavezető csapat trénere, Rudolics Norbert amondó: számukra valójában csak most kezdődik a bajnokság.

Pum András

Öt pontos, meggyőző előnnyel vezeti a Szombathelyi-csoportot a második helyezettPüspökmolnári előtt a Gyöngyöshermán-Szentkirály alakulata. A tavalyi szezont a kilencedik helyen záró szombathelyi alakulat a nyáron edzőt váltott, Szőnye János helyét a Pecölből érkezett Rudolics Norbert foglalta el. Az új tréner szerint hiába a remek szezonkezdet, az igazán nehéz derbik még előttük állnak.

- Nem tudok különösebb hókuszpókról beszámolni, semmi sem csinálok másként, mint  tavaly Pecölben - jelezte Rudolics Norbert, a Gyöngyöshermán-Szentkirály trénere. - Mindenekelőtt figyelembe kell venni, hogy amatőr futballról, amatőr csapatokról beszélünk, ezért aztán fő szempont, hogy az alap a jókedv legyen -nem csak a meccseken, hanem az edzéseken is. Az elmúlt 12-16 hét elsősorban az ismerkedésről szólt, bármilyen furcsán hangzik is, ebben a játékosok voltak a legfőbb segítőim. Nekik ugyanis csak egy embert kellett megismerniük, míg nekem 18-20-at. Ráadásul én korábban a Sárvári-csoportban ténykedtem, nem ismertek Szentkirályon. Mostanra úgy vélem megismertük egymást, jó úton járunk,  tudom kinek mi a gyengéje, mi az erőssége. Nagy taktikai újításokat nem vezettem be, a 4-4-2-es és 4-3-3-as felállást alkalmazzuk. Hetente kétszer, kedden és csütörtökön edzünk, egy rossz szavamra sem lehet a fiúkra, becsülettel végrehajtják amit kérek tőlük. Úgy érzem egyébként, hogy mostanra nagyjából valamennyi játékosom helyét megtaláltam a csapaton belül. Játékunk alapja a magabiztos védekezés, ebből próbálunk a labdaszerzések utáni ritmusváltással felgyorsítani a játékot, és mihamarabb az ellenfél kapuja elé kerülni. Ami picit hibádzik még, az a helyzetkihasználás. Legutóbb, a Táplán ellen 2:0-ra nyertünk, de lőhettünk volna hatot is.

- Tisztában vagyok vele, hogy számunkra csak most kezdődik a bajnokság - folytatta Rudolics Norbert. - Az igazi rangadók ugyanis majd csak ezután következnek - játszunk még a Jákkal, a Balogunyommal, hétvégén pedig Püspökmolnáriba utazunk. Kapásból fel tudok sorolni öt-hat olyan csapatot, amely - velünk együtt - a dobogóra esélyes. Az egyéni célom persze nekem is az első három, de tudom, hogy még hosszú út, sok meccs vezet odáig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!