Sport

2010.10.15. 07:34

Férfi kézilabda BL: százszázalékos csapatok csatája Veszprémben

Az MKB Veszprém és a dán Kolding, a B csoport két százszázalékos csapata találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában, míg a másik magyar érdekelt, a Pick Szeged a spanyol Valladolid csarnokában lép fel az esélytelen nyugalmával.

MTI

A Veszprém sorra játssza a rangadókat a sorozatban, és eddig még egyetlen akadályt sem vert le. Legyőzte a német Hamburgot és a francia Montpellier-t (a szlovák Tatran Presov idegenbeli legyőzése kötelező volt), és ha most is diadalmaskodik, óriási lépést tesz a csoportgyőzelem felé, lévén a riválisok közül csak a dánok nem botlottak még.

A Szegedre szombaton ugyanakkor olyan meccs vár, amin előzetesen nem lehet bekalkulálni a pontot, hiszen a Valladolid papíron lényegesen erősebbnek számít. A Tisza-partiaknak elsősorban az otthoni felvonásaikat kell nyerniük, és eddig hazai csarnokban nem is rontottak. Ugyanakkor erőt adhat, hogy a múlt héten Skaliczki László együttese bravúros játékkal verte a dán Aalborgot.

A magyar érdekeltségű csoportok programja:

Férfi BL, 4 forduló:

B csoport:

MKB Veszprém-Kolding (dán):
szombat 16:15

Tatran Presov (szlovák)-Montpellier (francia):
szombat 18:00

Csütörtökön játszották:

Hamburg (német)-Savehof (svéd)
33:24

  

  
C csoport:

Valladolid (spanyol)-Pick Szeged: szombat, 18:00

Aalborg (dán)-Dinamo Minszk (fehérorosz):
vasárnap, 15:50

Csütörtökön játszották:

Csehovszki Medvegyi (orosz)-Schaffhausen (svájci) 38:35

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!