Sport

2010.10.18. 07:48

Wayne Rooney távozik Manchesterből? (frissítve)

Egyöntetű hétfői értesülések szerint távozni akar a Manchester Unitedtől Wayne Rooney, aki elsősorban magánéleti botrányai miatt kiesett a klub szakvezetője, Sir Alex Ferguson kegyeiből.

MTI

A már hétvégén is felmerült értesülés a 24 éves Rooney távozási szándékáról hétfőn immár az összes brit napilap sportrovatának vezető híre volt, annak ellenére, hogy a Manchester United egy rövid hivatalos közleményben "képtelennek" minősítette beszámolókat az angol válogatottat is erősítő csatár eladásáról.

A brit lapok szerint azonban a döntés most már nem az MU, hanem Rooney kezében van. A heti 150 ezer fontot (50 millió forintot) kereső válogatott játékos az egybehangzó hétfői értesülések szerint közölte a klubbal, hogy nem kívánja meghosszabbítani 18 hónap múlva lejáró szerződését. A Manchester United így a januári átigazolási szezonban kénytelen lesz piacra dobni egykor jobb napokat látott játékosát, mivel ha megvárja a szerződés lejártát, Rooneyt ingyen megkaphatja bármely más klub - áll a hétfői brit lapokban.

A Daily Mail szerint a klub most 30 millió fonthoz (10 milliárd forint) közeli összeget is kasszírozhatna Rooney eladásával.

Sir Alex és Wayne Rooney nézeteltéréseinek már jó ideje voltak árulkodó jelei, a szakvezető ugyanis több közelmúltbeli kulcsmérkőzésen a kispadra ültette az Evertonban csodagyerekként feltűnt, és onnan a manchesteri nagycsapathoz szegődött csatárt. Ferguson ezt nemrégiben Rooney "bokasérülésével" magyarázta, ám a játékos a minap nyilvánosan közölte, hogy semmiféle sérülése nincs, és nem tudja, hogy a klubmenedzser "honnan vette" az ő bokabántalmairól szóló információt.

A brit sajtó szerint ez végképp "kiverte a biztosítékot" Fergusonnál, ugyanis - amint több hétfői brit lap is megállapítja - a klubnál "nincs visszabeszélés" a fegyelmet drákói szigorral megkövetelő szakvezetőnek.

A csapat hírnevének tisztaságára kínosan ügyelő Sir Alex és Rooney szakmai kapcsolatát azonban már a játékos újabb magánéleti botrányairól szóló, néhány hete nagy terjedelemben tálalt beszámolók is alaposan kikezdték.
 

A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap szeptember elején négy teljes újságoldalra kiterjedő, az olvasót a lehető legapróbb részletekbe is beavató riportban számolt be arról, hogy Rooney tavaly - miközben felesége első gyermekükkel volt terhes - egy 21 éves prostituált szolgáltatásait vette igénybe, mégpedig rendszeresen. 

Az angol futballsztár ráadásul nem először keveredett hasonló szexbotrányba: már 2004-ben kiderítette a brit sajtó, hogy az akkor 18 éves reménység egy lerobbant liverpooli "masszázsszalont" látogatott, ahol mások mellett egy 48 éves nagymama is az ügyfelei között tudhatta.

A hétfői brit lapok szerint ha Rooney valóban távozik Manchesterből, a potenciális vevők legesélyesebbje lehet a Real Madrid, de egyes találgatások az egyik legfőbb angol riválist, a londoni Chelseat sem zárják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!