Sport

2010.11.05. 14:25

ELŐZETES - Megyei II. osztály: csalódott csapatok csatája Kenyeriben, Felsőcsatáron javítana a Szentkirály

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában az éllovas Gyöngyöshermán-Szentkirály a kilencedik Felsőcsatár vendége lesz. A Körmendi-régióban a második Nádasd a negyedik Vasaljával meccsel, míg Sárvárott a második Kenyeri és az első helyen álló Uraiújfalu összecsapása ígérkezik izgalmas kilencven percnek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

MEGYEI II. OSZTÁLY, SZOMBATHELYI-CSOPORT

FELSCSATÁR-GYÖNGYÖSHERMÁN-SZENTKIRÁLY (VASÁRNAP, 14.00)

- Múlt héten kiderült, a Gyöngyöshermán sem verhetetlen csapat - utalt a Ják ellen elszenvedett 3:1-s szombathelyi vereségre Kratochwill Attila, a Felsőcsatár edzője. - Optimistán várjuk a találkozót, hiszen legutóbb egy igazi preztízsmeccsen nyertünk Szentpéterfán - véleményem szerint  sokkal jobbak voltunk ellenfelünknél. A Szentkirály ellen szeretnénk meglepetést okozni, győzelemre készülünk, hiszen mindenképpen fel akarunk zárkózni az élmezőnyhöz. A szentkirályiak szinte ugyanazzal a kerettel játszanak, mint tavaly, úgy tűnik Rudolics Norbert kollégám alaposan összerakta a csapatot. Pezenhoffer sérült. Összeállítás: Neubauer - Polyák, Pock, Tieber, Németh - Berta, Osztrosits, Schmalzl, Kocsis - Tóth A., Sásdi.

- Lehet, hogy a kívülállók vereségünk után azt gondolják, hogy megtörtünk, de erről szó sincs, hiszen ne felejtsük el, továbbra is mi vagyunk az elsők a tabellán - fogalmazott Rudolics Norbert, a Gyöngyöshermán-Szentkirály mestere. - Sajnos a jákiak ellen kapusunk, Horváth Károly sérülése nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hátvédeink is elbizonytalanodtak, hogy nem állt mögöttük a megszokott, megbízható portás. Ennek ellenére a játékunkkal nem volt gond, nyerhettünk volna. Emiatt igazából senkit sem szidtam le a fiúk közül - jó, azért a beugró kapusunkkal hosszabban elbeszélgettem. A héten elsősorban mentálisan kellett felráznom a fiúkat - úgy hiszem ez sikerült is. Az edzésmunkát is elvégeztük, optimista vagyok, hiszem, hogy nyerünk Felsőcsatáron. Bár legutóbb idegenben győztek a csatáriak, tudjuk, hogy elsősorban hazai pályán veszélyesek. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy Horváth felépül-e a mérkőzésre, de hiszem, hogy az erőviszonyokat figyelembe véve mienk lesz a három pont.

A 13. forduló műsora, november 6., szombat, 14.00: Püspökmolnári-Gyöngyösfalu. 16.00: Lukácsháza-Elektromol-Spari. 7., vasárnap, 14.00: Balogunyom-Szentpéterfa, Táplán-Vasszécseny, Kőszegfalva-Tanakajd, Felsőcsatár-Gyöngyöshermán-Szentkirály, Ják-Sé-Honvéd, Pornóapáti-Söpte.

 

MEGYEI II. OSZTÁLY, KÖRMENDI-CSOPORT

NÁDASD-VASALJA (VASÁRNAP, 14.00)

- Jó játékot várok - mondta Szabó Károly, a hazaiak technikai vezetője. - Mint mindig, most is győzni akarunk, hazai pályán meg főleg ez a célunk. Két sérültünk van, Hátz Milán még mindig, illetve Jáger Zoltán csuklótörése miatt kénytelen kihagyni még jó pár találkozót. Továbbra is a feljutásért küzdünk.

- A hétvégi vereség után győzni szeretnénk - kezdte Gellisz Róbert, a Vasalja elnöke. - A Nádasd ugyan két meccsel kevesebbet játszott, így is csak két pont lemaradása van a Rábagyarmattal szemben. Bízom benne, hogy most mi okozunk meglepetést. Meg tudjuk őket verni. Teljes a keret, ha mindenki hozza azt, amit tud, akkor nem lehet probléma, kifogás. Bárkit meg lehet verni, de bárkitől ki is lehet kapni.

A 13. forduló műsora, november 6., szombat, 14.00: Bajánsenye-Őrimagyarósd. 7., vasárnap, 14.00: Csákánydoroszló-Szarvaskend, Viszák-Halogy, Apátistvánfalva-Rábagyarmat, Nagyrákos-Őriszentpéter, Csörötnek-Alsóberki, Nádasd-Vasalja. Szabadnapos: Fortress-Körmend VSE. 

MEGYEI II. OSZTÁLY, SÁRVÁRI-CSOPORT

KENYERI-URAIÚJFALU (SZOMBAT, 14.00)

- Aki meg akarja nyerni a bajnokságot, annak hazai pályán mindig győzni kell - mondta Nagy István, a Kenyeri edzője. - Az előző fordulóban elszenvedtük első vereségünket a Csényével szemben, jól játszottunk, mégis kikaptunk. Rossz játékkal, de győzelemmel már elégedettebb lennék. Egy sérültünk lesz, Mogyorósy nem léphet pályára. Próbáljuk hozni a játékunkat, bízom a győzelemben. Ez is csak egy meccs a többi közül, hátra van még fél év a bajnokságból.

- Egyértelműen a három pont megszerzése a célunk - mondta Pungor István, a vendég Uraiújfalu edzője. - Az elmúlt hétvégén mi is elszenvedtük első vereségünket, kikaptunk otthon a Merseváttól 1:0-ra. Nehéz lesz, de nagyon fontos a három pont megszerzése. Kisebb sérüléseink vannak, de remélhetőleg mindenki pályára tud majd lépni. Sok van még hátra a szezonból. Egy döntetlen esetén a Gérce beérné mindkét csapatot - feltéve, ha legyőzi Rábasömjént. Nagy csata várható, a taktika fog dönteni, illetve az, hogy ki fog okosabban focizni, fejben ki lesz ott jobban.

A 13. forduló. November 6., szombat, 14.00: Kenyeri-Uraiújfalu, Mersevát-Ostffyasszonyfa. 7., vasárnap, 13.00: Haladás-Csénye. 14.00: Bozzai-Hegyhát, Bő-Ölbő, Rábasömjén-Gérce, Simaság-Jákfa, Sitke-Szeleste.

                                              A bajnokság állása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!