Sport

2010.11.22. 14:40

Körmendi centercsere: Davis helyett Dies

Centercsere történt a MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapatánál, a bahamai Bennet Davist az amerikai Emmauel Dies váltja

Vastag Nándor

Bekövetkezett, amire számítani lehetett: a körmendiekkel egy hete tréningező Emmanuel Dies váltja az eddigi nyolc fordulóban visszafogottan teljesítő, a szezon végéig szóló kontraktussal rendelkező Bennet Davist. A 33 éves, 204 centi magas amerikai légiós tavaly a Falco-Szova KC Szombathely csapatában 17 meccsen 13,5 pontot és 6,3 lepattanót átlagolt, míg a 2008/2009-es szezonban, Sopronban 27 mérkőzésen átlagban 12,7 pontot szerzett, 6,9 lepattanót szedett. A center idén eddig csak néhány találkozón lépett pályára Jordániában, míg most a Rába-partiak egy hónapos próbajáték keretében foglalkoztatják ha megfelel, szerződése életbe lép a szezon végéig.

- Davisszel előnyös feltételekkel bontottunk szerződést, míg a Diesszal kötött megállapodásunk 2011. május végéig szól  tudtuk meg a körmendi csapatvezetőtől, Zsebe Ferenctől. - A korábban megszokott egyhetes próbajáték helyett azonban december 22-éig teszteljük, és ha nem felel meg, akkor felmondhatjuk a szerződését. A játékengedélyét már kikértük Jordániából, a hétvégén szepelhet a Kaposvár ellen.

- Davistől többet vártunk, mint amit nyújtott - mondta a piros-feketék trénere, Sabáli Balázs. - Problémái akadtak a játékok megtanulásával, de nem volt benne kellő agresszivítás sem a centerposzthoz. Nem vállalta fel az 1-1 elleni játékot, talán félt az ellenfeleitől. A D-Leaguben játszott meccsiről készült felvételeken pedig jól mozgott, ám ugyanezt nálunk nem tudta hozni. Amúgy rendkívül normálisan viselkedett, problémánk nem volt vele, és ő is azt mondta, hogy többet várt magától. Dies már két hete Sopronban volt a barátnőjénél, mikor megtudtuk, hogy itthon van  folytatta a szakvezető. Megnéztük edzésen, és ugyan idén már játszott pár meccset, de látszik, hogy van egy kis lemaradása. Ő sem igazi center, de harcosabb, erőszakosabb elődjénél, és ha odaadják neki a labdát, akkor nem ijed meg ellenfelétől. Remélhetőleg jobban is lepattanózik, mint Davis, de majd meglátjuk, mit tesz hozzá a csapat játékához az elkövetkező hónapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!