Sport

2010.12.13. 15:00

Halmosi Péter: engem a Haladás motivál

A napokban ismét felvetődött annak a lehetősége, hogy az angol Hull City középpályása, Halmosi Péter tavasszal a Szombathelyi Haladásban folytatja pályafutását. A helyzet ugyanakkor nem egyszerű, hiszen a vasiak még nem tárgyaltak a játékossal és azt egyelőre Halmosi sem tudja megmondani, hogy mik az angolok szándékai az ügyben.

Pum András

A harmincszoros válogatott, szombathelyi születésű Halmosi Pétert jegelik a Hull Citynél: a Championshipben idén ugyanis még egyszer sem lépett pályára "Cucu".  A futballista tisztában vele, hogy nem számol vele edzője, Nigel Pearson, ezért aztán váltani készül: csakúgy mint egy évvel ezelőtt, ezúttal is Szombathely felé fordítaná terepjárója kormányát. A helyzet azonban ilyen egyszerű: a 31 esztendős futballistát 2011. nyaráig érvényes szerződés köti a Hullhoz,

- Talán ezerszer is elmondtam már, hogy mennyit jelent számomra a Haladás - mondta Halmosi Péter. - Ebből kifolyólag amikor kiderült, hogy edzőm nem számít rá a Hullban, jeleztem menedzseremnek, Vladan Filipovicsnak, hogy mielőbb szeretnék hazatérni Szombathelyre. Ugyanakkor közöltem vele, amennyiben egy visszautasíthatatlan osztrák ajánlat érkezik, azt is szívesen meghallgatom. Az azóta eltelt időszakban többször is beszéltem telefonon a Hali edzőjével, Aczél Zoltánnal, akivel - talán mondhatom - baráti a viszonyunk. Sok minden szóba került persze, a győzelmek után sosem felejtettem el gratulálni neki, Aczél pedig kapacitált, hogy jöjjek a Haladásba. Ahogy hallom, a szakmai ügyekért felelős ügyvezető, Illés Béla is mindent követ megmozgat annak érdekében, hogy a Haladásba szerződjek - márpedig a kevés ember közül ő az egyik, akinek a véleményére adok. Jelenleg ott tart az ügy, hogy várok. Bizony, ugyanis bár hallom, olvasom, hogy mehetnék haza a Halihoz, egyelőre még nem tárgyaltunk a klubvezetőkkel. Márpedig - talán érthető - szeretném tudni, hogy milyen feltételek mellett igazolna le a klub. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy odahaza degeszre szeretném keresni magam, hanem csupán jó lenne tudni, hogy mennyit érek a Halinak, és persze fontos, hogy gazdaságilag legyen rend a klub körül. Amennyiben sikerül megegyeznünk, akkor jön a következő lépés - Filipovics és én leülünk a Hull vezetőivel.  Nem látok bele jelenlegi csapatom vezetőinek fejébe, így nem tudom mik a szándékaik. Miután nem játszom, így túl sok pénzt biztosan nem kapnának értem, tehát mindenkinek az lenne a legjobb ha megegyezénk a szerződés felbontásáról, és szabadon igazolhatóvá válnék. Szegény feleségem már kissé ki van akadva, hogy állandóan ez a téma, de persze ő is tudja, hogy mennyire fontos számomra, hogy otthon lehessek. Amennyiben tehát korrekt ajánlatot kapok a Haladástól, és sikerül felbontanom angliai szerződésemet, már megyek is. Engem ugyanis a Haladás motivál. Száz százalék amúgy, hogy ha felbontom a szerződésem és saját magam rendelkezek a játékjogommal, akkor hamar találnék csapatot Európában. De mondom: a Haliba vágyok, csupán azt akartam érzékeltetni, hogy biztosan mehetnék máshová is. De nem akarok. Csupán akkor szerződnék a Hali helyett a szomszédos Ausztriába, ha valóban mesés ajánlattal rukkolnának elő a sógorok, ellenkező esetben az ottani pénz negyedéért is inkább a Rohonci úton futballoznék. Láthatja: a legjobban én akarom, hogy a Haladáshoz szerződhessek.

- Mondok mást: egy magyar csapat is megkeresett, de arra az érvre, hogy "én otthon csak a Haladásban akarok futballozni", nem igazán tudtak mondani. Amikor tavasszal, a tavalyi szezon végén hazatértem, előtte úgy búcsúztam, hogy egy év múlva ismét jövök. Remélem így lesz - zárta szavait Halmosi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!