Sport

2010.12.30. 20:40

Szilveszter-kupa, 2010: az amatőröknél a Végállomás, a profiknál a SAP, az öregfiúknál a Falco diadalmaskodott

Csütörtök este az Arena Savariában az amatőröknél a Végállomás, a profiknál a SAP Autopatika, az öregfiúknál a Falco győzelmével zárult a jubileumi, 25. Openhouse Szilveszter Kupa teremlabdarúgótorna négynapos küzdelemsorozata.

Gergácz Zoltán

AMATŐRÖK

A jubileumi, 25. Openhouse Szilveszter Kupa teremlabdarúgótornának negyedik játéknapján az Arena Savariába költöztek a továbbjutott együttesek. Az amatőröknél 30 csapat indult. 

Az elődöntőben a Falco-Végállomás találkozó 1-1-gyel zárult, büntetőkkel a Végállomás nyert 3-2 arányban. 

A másik ágon a Fenyvesalja Cukrászda 3-2-re győzte le a Vépet.

A bronzmeccsen a Falco nagy csatában Lengyel és Kecskés találataival Szalai ellenében 2-1 arányban bizonyult jobbnak a Vépnél.

A  Végállomás-Fenyvesalja Cukrászda döntő látványos és nem szokványos gólokban is bővelkedett:  volt kapusgól, kezdésből elért találat. A gólpárbajt a Végállomás együttese nyerte 5-3 arányban és lett tornagyőztes. 

A győztes csapat tagjai: Rácz Péter, Kiss Balázs, Sánta Roland, Pungor Dávid, Kiss Kornél, Rajos Attila, Rózsás Attila, Koczka Imre, Németh Szabolcs, Várkony Győző, Németh Péter, Simon László. Különdíjasok: a legjobb kapus Horváth Balázs (Vép), a mezőnyjátékos Nagy Zsolt (Fenyvesalja Cukrászda), a gólkirály Beke Gábor (Falco) lett.

PROFIK
A profiknál mindössze kilenc csapat indult, a legjobb hat két csoportban ismét összecsapott. Érdekesség, hogy mindkét csoportban csak a zárómeccs döntött a továbbjutásról.

Az A-csoportban a tavalyi győztes Admirál Casinó gárdája fordulatos mérkőzésen verte 5-4 arányban a végsó győzelemre is esélyes Palace Póker Klub együttesét. Csoportgyőztes a Haladás játékosai közül Rózsa Dánielt és Nagy Gábort is soraiban tudó SAP Autopatika lett.

A B-csoportban a zalai focistákra épülő Café Róma együttese végzett az élen. Itt a ki-ki meccset a Bedrock és a szintén zalai 100 ország vívta. A Bedrock nyert 3-2-re, de a végére igencsak elszabadultak az indulatok és zalai részről kis híján bíróverés lett. Aztán csitultak a kedélyek.

Az elődöntőben a SAP Autopatika Szabó Levente és Nagy Gábor találataival 2-0 arányban legyőzte a Bedrockot.

A másik ágon a Casinó Admirál a Café Rómával találkozott. A Casinó Németh Péter két góljával gyorsan elhúzott (2-0),  majd 3-1-re módosult az állás, ám a rutinos kupavédő   rutintalanul  a dudaszó pillanatában gólt kapott, így a vége 3-3 lett. Következtek a büntetők. Az első mindkét oldalon  kimaradt, aztán a zalaiak második találatát annak ellenére megadták a játékvezetők, hogy nem volt szabályos. (A labdát a félpályáról kapura vezető játékosnak megtört a lendülete, megállította a labdát). Végül ez döntött, így kiesett a tavalyi bajnok.

A Casinó-Bedrock bronzmeccsen  (2-2, gólszerzők: Halmos, Németh P., illetve Csiki, Gyűrű) is büntetők döntöttek. Itt a Casinó nyert  7-6 arányban.

A SAP Autopatika-Café Róma döntő szintén gólgazdag és fordulatos  meccset hozott. A zalaiak háromszor is vezettek, a vége  4-4. (Vasi részről Nagy, Andorka, Jáger és Manganelli volt eredményes).  A három büntető közül Rózsa jó érzékkel kettőt hárított, míg Beke és Czeglédi betalált, így a SAP Autopatika gárdája szerezte meg a tornagyőzelmet.

A győztes csapat tagjai: Rózsa Dániel, Bodor Tibor, Beke Gábor, Hegyi László, Nagy Gábor, Andorka Péter, Manganelli Attila, Jáger Sándor, Czeglédi Balázs, Szabó Levente, Palkovits Péter. Különdíjasok: a legjobb kapus  Hajgató Levente (Bedrock), mezőnyjátékos Halmos Máté (Admirál Casinó),  a gólkirály Andorka Péter (SAP Autopatika) lett.

ÖREGFIÚK

Az öregfiúknál hat gárda indult, a legjobb négy keresztbe játszással  újra összecsapott.

A bronzmérkőzésen a Haladás J.O. B. 7-4-re verte a Vép együttesét. 

A döntőben a Falco a KLSE Rum Takarékkal találkozott. A KLSE-nek Tóth György szerzett vezetést, amit szabadrúgásból Jagodics Zoltán egalizált. Aztán szintén szabadrúgásból Kovács Zsolt talált a kapuba, így a Falco átvette a vezetést.  A végeredményt Sákovics Péter állította be (3-1). Korábban a csoportmeccset is a Falco nyerte 2-1 arányban.

A győztes csapat tagjai: Hegedüs Péter, Kovács Zsolt, Koncz György, Jagodics Zoltán, Vidóczi József, Topor Antal, Nagy Ferenc, Sákovics Péter, Jáger László, Schaffer István, csapatvezető Kovács János.

Különdíjasok. A legjobb kapus Hegedüs Péter (Falco), a mezőnyjátékos Illés Béla (KLSE) lett, míg a gólkirályi címet Schaffer István érdemelte ki.  
   

GÓLGAZDAG BETÉTSZÁMOK

Sok gólt és küzdelmes csatát hozott a torna két betétszáma. Elsőként a   Szombathely-Vas megye önkormányzati csatából a megyeszékhely csapata került ki győztesen 4-1 arányban. Gólszerzők: Havasi Attila 2, Lazáry Viktor, Keringer Zsolt, illetve  Magyar János.

Ezt követően a Haladás NB I-es csapata, soraiban Tóth P.,  Rózsa,  Oross, Sipos, Schimmer, Nagy G., Rácz, Devecseri, Rajos, Simon Á.  futsalbemutatón 4-2-re verte az NB II-ben listavezető Admirál-Haladás VSE együttesét.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!