Sport

2011.02.15. 14:48

Magyar Labdarúgás Fóruma a volt madridi csillaggal

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) idén ünnepli megalakulásának 110. évfordulóját, ennek kapcsán egész évben szervez majd különböző programokat, elsőként a Magyar Labdarúgás Fórumát, amelynek február 28-án a Papp László Sportaréna ad otthont.

MTI

A fórum a futball társadalmi és üzleti kérdéseivel foglalkozik majd, délelőtt négy szekcióban, délután pedig plenáris ülés keretében áttekintést ad a továbblépés területeiről, irányairól.

"Szeretnénk megünnepelni az évfordulót, mind emellett bemutatjuk az új MLSZ-t - nyilatkozta az esemény keddi, felvezető sajtótájékoztatóján Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója. - Ez a konferencia mutathatja majd be azokat, a 2020-ig szóló stratégiai lépéseket, amelyeket ha végrehajtunk, akkor felzárkózhatunk a nyugat-európai elithez."

"A 110 éves MLSZ-ben fontos időket élünk, azt gondolom, ez a mostani időszak magában rejti a sikert. Lehet, hogy most kezdődik el minden. Ötleteket, megoldásokat keresünk majd ezen az eseményen" - tette hozzá Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóirodájának vezetője.

"Társadalmi bázis", "Társadalmi kapcsolódások", "Feltételrendszer és fenntarthatóság", "Labdarúgás és üzlet" címekkel hallgathatnak majd előadásokat az érdeklődök délelőtt 9:30 órától. 
 

 A felkért előadók az MLSZ elnökségének tagjain és szakmai vezetőin túl a társadalmi, s üzleti élet, valamint a szakmai közösségek elismert képviselői lesznek. 
 

"Hatvankilenc előadónk lesz, szeretnénk megnyitni ezzel a fórummal egy olyan párbeszédet, amely talán még nem volt a szövetséggel" - mondta Balogh Gabriella, az MLSZ marketing- és médiabizottságának elnöke.
 

 Az esemény megnyitóján Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szólal fel, míg a záróbeszédet Orbán Viktor miniszterelnök mondja.

Az eseményen a Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi kiválósága, a 2007 óta a Spanyol Labdarúgó-szövetség sportigazgatójaként dolgozó Fernando Hierro is részt vesz.
  

A fórumra bárki ellátogathat, ám ehhez a www.labdarugasforuma.hu honlapon kell regisztrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!