Sport

2011.02.11. 08:54

Rudolf Gergely: egyelőre messze vagyunk a csúcsformánktól

A hollandok elleni, március 25-én sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőre már sokkal jobb formát ígérnek a magyar labdarúgó-válogatott tagjai, akik szerdán, felkészülési mérkőzésen 2-0-ra nyertek a világranglistán 99. azeri csapat ellen Dubajban.

MTI

"Egyelőre mindenki messze van a csúcsformájától, de ez egyre javul majd a tavaszi válogatott mérkőzések közeledtével, remélem, a keret mindegyik tagja rendszeresen szerepelni fog klubcsapatában - idézi a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja Rudolf Gergelyt, az első gól szerzőjét. - Amennyiben mindenki játékban lesz, akkor látványosan feljavul a teljesítményünk, és március végén azt a formát hozzuk, amivel év végén legyőztük a finneket és a litvánokat."

 

Az Anderlecht légiósa, Juhász Roland szerint is kulcskérdés, hogy a légiósok szerephez jussanak: "A mérkőzés szakmai elemzésében nem szeretnék elmélyülni, az viszont egyértelműen látszott, hogy sokan még nem játszottak tétmeccset idén. Én egy kicsit erősebb ellenfélre számítottam, úgy éreztem, végig uraljuk a játékot, különösen a második félidő hajrájában volt nagy a fölényünk, ekkor újabb gólokat is szerezhettünk volna. Jó főpróbán vagyunk túl a hollandok elleni selejtezők előtt."

Gera Zoltán csapatkapitány szerint jó döntés volt a dubaji túra: "Nagyon jó körülmények között készültünk az elmúlt napokban, jó talajú pályán játszhattuk le a mérkőzést, ezért megítélésem szerint a felkészülés sikeres állomásán vagyunk túl."

Tököli Attila hét év után húzhatta magára ismét a címeres mezt, a Kecskemét támadója a második félidőben állt be: "Élveztem a mérkőzést, s bár sokakkal a keretből most először játszottam együtt, úgy látom, gyorsan össze tudunk majd csiszolódni, nem lesz nehéz beilleszkednem a csapatba."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!