Sport

2011.03.29. 07:59

Holland-magyar: kimaradt Király, bekerült Priskin - Gálára készülnek Sneijderék

Nagyobb hangsúlyt fektet a védekezésre, ezért zártabb alapállásban lép majd pályára a magyar labdarúgó-válogatott kedden, a hollandok ellen Amszterdamban sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőn.

MTI

Az mlsz.hu helyszíni beszámolója szerint Egervári Sándor szövetségi kapitány a hétfő esti egyórás edzés előtti sajtótájékoztatóján azt mondta, rendkívül csalódott, hogy a csapat a múlt pénteken, Budapesten elszenvedett 4-0-s vereség alkalmával nem tudta megismételni az ősszel mutatott jó teljesítményét.

"Javulnunk kell a labdaszerzés területén is, ugyanakkor nem lesz teljesen defenzív a játékunk, nem mondunk le a gólszerzés lehetőségéről sem - fogalmazott Egervári. - A hatékonyabb szereplés érdekében három poszton tervezek változtatást a középpályán."

A hétfő esti edzésen a nemzeti csapat tagjai - a laza átmozgató gyakorlatok mellett - a szűk területen való egymás elleni játékot gyakorolták.

A magyar válogatott várható összeállítása: Fülöp Márton - Lázár Pál, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Gera Zoltán, Pintér Ádám, Vadócz Krisztián, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely, Priskin Tamás


A világbajnoki ezüstérmes holland labdarúgó-válogatott várhatóan nem tartalékol a magyarok elleni keddi Európa-bajnoki selejtezőn.

Legalábbis ez derül ki a helyi napilapok írásaiból. Az újságok szerint Bert van Marwijk szövetségi kapitány ugyanazt a kezdőcsapatot küldi pályára, amely pénteken könnyedén, 4-0-ra diadalmaskodott a Puskás Ferenc Stadionban.

Az Algemeen Dagblad szerint könnyen elképzelhető, hogy a hollandok gálaelőadást tartanak majd az Amsterdam ArenAban, sőt, azt a kérdést is feszegetik a címlapon, hogy a jelenlegi-e "vajon ez minden idők legjobb Oranjéja?".

A hollandok várható kezdőcsapata: Michel Vorm - Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen, Erik Pieters - Rafael van der Vaart, Nigel de Jong - Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay - Robin van Persie

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!