Sport

2011.04.21. 08:45

Aczél Zoltán: nem Csertői Aurél, hanem a Győr ellen játszunk

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának nyitómeccsén pénteken, 17 órás kezdéssel a jó formában lévő Győri ETO vendégként lép pályára a kiesés elől menekülő Haladás (SportM).

Vas Népe

A tavaly harmadikként végző, majd az ősszel az európai porondon is vitézkedő ETO jóideig nyögvenyelős teljesítménnyel rukkolt az NB I-es kiírásban. Ennek eredményeképpen a győri vezetők a 18. forduló után (32 pont, 10. pozíció) megköszönték Pintér Attila vezetőezdő munkáját, és az októberben éppen Szombathelyről elküldött Csertői Aurélra bízták a szakmai irányítást. A váltás bejött, a Győr azóta veretlen (MTK 0-0, FTC 1-0, DVSC 1-1, Szolnok 4-2, ZTE 1-1), a tabella nyolcadik helyére (32 pont) tornázta fel magát. Ugyanakkor a Rohonci úton is jót tett az edzőváltás a csapatnak, hiszen a Csertői éra alatt nyeretlen, a kiesés szélére sodródott Haladás az új edzővel, Aczél Zoltánnal megtáltosodott, és ma már elérhető közelségbe került a bentmaradás (11. hely, 29 pont). Ugyanakkor a volt szombathelyi edző bizonyára jól ismeri a Haladást, a Haladás játékosait, így vélhetően nehéz 90 perc vár a zöld-fehérekre.
 

- Gyorsan szögezzünk le valamit: mi nem Csertői Aurél, hanem a Győr ellen lépünk pályára - fogalmazott Aczél Zoltán, a Haladás mestere.  - Aurél a Haladásssal nyert egy bronzérmet, így csak tiszteletet érdemel a Rohonci úton  annak ellenére, hogy utánna volt azért sikertelen időszaka is. Most Győrben dolgozik, és mint azt az eredmények mutatják, jól teszi a dolgát. Az ETO masszív csapattá vált az utóbbi hetekben. Győrben minőségi a keret, hosszú a kispad, rendezett a háttér. Ellenfelünk 4-3-3-as rendszerben játszik. Remek kapussal, stabil védelemmel rendelkezik, és több olyan szintű futballistával, akik képesek meccseket eldönteni. Hazai pályán általában agresszív, támadóbb szellemű futballal rukkol elő. Nekünk minden meccs élet-halál kérdése, hiszen még közel vagyunk a veszélyes zónához. Éppen ezért pontért, pontokért utazunk Győrbe. Remélem, hogy félig-meddig hazai pályán játszhatunk majd, vagyis bízom benne, hogy sok szurkoló elkísér minket. A Győrnek is nagyon kellenek a pontok, így kemény csatára van kilátás. Nagy I. Gábornak öt sárga lapj van, rá nem számíthatok, mint ahogyan a sérült Orossra sem. De kérdéses a betegséggel bajlódó Rajos, Lengyel, Csontos és Sluka, valamint a combját fájlaló Schimmer játéka is.

A várható összeállítás: Rózsa - Schimmer (Nagy II. G.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Sipos, Molnár B., Simon Á., Halmosi - Kenesei, Fodrek.

A mérkőzésről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!