Sport

2011.04.25. 17:14

Kosárlabda play-off: egyenlíteni akar a Körmend a Szolnok ellen

A felsőházi rájátszás első elődöntőjét jól kezdte a Körmend, de a második félidőben felörölte a pihentebb Szolnok. A párharc kedden a Rába-partján folytatódik (19.15, Sportklub).

Vastag Nándor

A Kecskemét elleni párharcot 3-2-es összesítéssel megnyerő és múlt szerdán befejező Körmend szombatig nem tudta kipihenni magát, a fáradtság főleg a második félidőben látszott a szolnoki meccsen. A frissebb Szolnok megérdemelten gyűjtötte be az első sikert, és 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban. Az elődöntő kedden már folytatódik is, a Körmend 19.15-ös kezdéssel (Sportklub) fogadja riválisát.

- Jól kezdtük a meccset, de a fáradtság miatt védekezésben egyre többet hibáztunk, és a Szolnok kellően jó csapat ahhoz, hogy ezt kihasználja - fogalmazott Sabáli Balázs, a Körmend edzője. - A támadásaink sem voltak elég pontosak; rosszul dobtunk, és többször egyéni megoldással próbálkoztunk. A második félidőben sajnos átrobogott rajtunk az ellenfél, de nem adjuk fel, jobb játékot nyújtva megpróbáljuk kiegyenlíteni a párharcot. Mivel sok változtatásra nincs lehetőség, így végig fegyelmezetten és koncentráltan kell játszani a győzelemhez. Főleg a védekezés a fontos, el kell kerülni, hogy könnyű kosarakat kapjunk. Már lassan két hete nincs megállás, szinte folyamatosan utazunk és játszunk. Kicsit fásult a társaság, ezért Húsvétra mindenki egy nap pihenőt kapott.

A találkozón a Pálla, Kapitány és Bognár játékvezetői hármas fújja a sípot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!