Sport

2011.04.27. 16:40

Meglökte a körmendi szurkoló a szolnoki kosarast

Az elődöntő második meccsén a szolnoki Clarkot egy hazai szurkoló hátulról meglökte, amiért súlyos büntetést kaphat a MJUS-Fortress Körmend kosárcsapata.

Vastag Nándor

A szerdai nagy csatát hozó, izgalmas elődöntő csúnya jelenettel zárult. A kosárra törő Bellt Clark faultolta, majd a vendégek amerikaija - aki a szabálytalanság miatt kipontozódott - a pályát a nézőtérről elválasztó reklámtáblára ült. Ekkor egy néző jelent meg mögötte, aki durván hátbalökte a szolnoki légióst. A tévéközvetítés miatt az elkövető személye ismert, és mivel az eset az ellenőri jelentésbe is bekerült, várhatóan az MKOSZ fegyelmi bizottsága tárgyalja a történteket. A testület általában kedden ülésezik, és akár komoly szankciót is kiszabhat. A szövetség büntetési táblazata alapján ugyanis 300 ezer forintot is érhet az a bizonyos lökés.
 

- Nem megengedhető, hogy egy szurkoló a harmadik sorból felugorva lerohan a pályához, meglöki a játékost, majd visszaül a helyére, mintha mi se történt volna. Ha megbüntetik a csapatot, akkor nem hagyjuk annyiban a dolgot. De először várjuk meg a döntést - mondta a körmendi ügyvezető, Zsebe Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!