Sport

2011.06.01. 10:35

Megyei II. osztály: szabadnapján lett bajnok a nádasdi futballcsapat

Eddigi tíz tavaszi meccséből nyolcat megnyert az immár bajnok Nádasd együttese, így Nagy Krisztián tanítványai négy fordulóval a bajnokság zárása előtt már a megyei I. osztályra készülhettek Zsoldosék.

Pum András

Bármilyen furcsa is, szabadnapján lett bajnok a megyei II. osztály Körmendi-csoportjában szereplő Nádasd csapata: Károlyék éppen faluesten vettek részt, amikor a Nagyrákos 5:1-re elpáholta a második Rábagyarmatot. Ezzel pedig matematikailag is eldőlt, hogy Nagy Krisztián alakulata nyerte a bajnokságot.

- Szeretném gyorsan leszögezni: még három forduló hátra van a bajnokságból, úgyhogy korántsem zártuk le a szezont, szeretnénk bajnokhoz méltó módon befejezni az idényt - jelezte Nagy Krisztián, a Nádasd trénere. - Ugyanakkor szeretnék több lehetőséget adni a fiataloknak is, remek erőfelmérő lesz számukra, hiszen kiderül, kikre számíthatok a jövőben. Egyébként nem figyeltünk a gyarmatiak eredményeit, ezért riválisunk nagyrákosi vereségéről is csak másnap, vasárnap értesültünk. Nagy ünneplés még nem volt, őszintén szólva jobb lett volna a pályán örülni, de sebaj, azért persze így sem vagyunk boldogtalanok... Ami a tavaszt illeti: ugyan jöttek az eredmények, de sajnos nem ott folytattuk ahol az ősszel abbahagytuk, nem azzal a mentalitással futballoztunk, mint amit látni szerettem volna. Vontatottabbá vált a játékunk és csak a bajnokság hajrájára kaptuk el ismét a fonalat. Ugyanakkor nem volt könnyű dolgunk, hiszen ellenfeleink nem vállalták fel ellenünk a nyílt támadójátékot, ezért az első félidőben sokszor nehéz dolgunk volt, ám ahogy telt az idő, fölénybe kerültünk és a végén bizony gyakran három-négy góllal nyertünk.

- Pozitívum, hogy kevés gólt kaptunk, magas, jó felépítésű védőink remekül hatástalanították az ellenfelek akcióit, de a középpályás-sorunkkal is elégedett vagyok - mondta Nagy Krisztián. - Különösebb panaszom csatárainkra sem lehet, hiszen az, hogy kevésszer zörgették meg a hálónkat, az ő érdemük is, miután csapatvédekezésről beszélünk. Ugyanakkor némi hiányérzetem is van támadóinkkal kapcsolatban, hiszen góljaik döntő részét a könnyebb meccseken szerezték. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, ugyanakkor az biztos, hogy a tavaly nyáron érkezett kapus, Sass Dezső nagy segítségünkre volt, de mondom, valamennyi játékosom hozta amit kellett. Fiatal átlagéletkorú, rutintalan csapatunk van, ennek ellenére megnyertük a bajnokságot - büszke vagyok tehát a srácokra. Lehet, hogy furcsa amit mondok, de tavasszal a Rábagyarmat elleni 1:1-s döntetlen, valamint a vasaljai 2:1-s vereségen tetszett leginkább a csapat játéka - ezekből a meccsekből lehet a leginkább tanulni. Elnökünk éppen a vasaljai meccs előtt jelentette be, hogy a megyei I. osztályra adjuk le nevezésünket. Hiszem, hogy egy osztállyal feljebb is megálljuk a helyünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!