Sport

2011.07.22. 07:10

Történelmi virtuskodás a Nádasdy várban

A Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjének Vas megyei döntőjét szombaton 9.30-tól a a sárvári Nádasdy várban rendezik meg.

Vastag Nándor

A hétvégén zajló Nádasdy Történelmi Fesztivál keretén belül bonyolítják le a virtusvetélkedő megyei döntőjét, a két rendezvény szorosan kapcsolódik egymáshoz.

A résztvevők korhű felsőruházatban oldják meg a feladatokat - a csapatokat színes öv különbözteti majd meg egymástól -, a 17 ügyességi versenyszám között pedig az ágyú-csőtolás, a várkapitány csizmájának dobása, az ágyúgolyók pakolása, valamint homokzsákrakás és várfalépítés is szerepel.

Egyelőre öt csapat nevezett, de a szervezők reményei szerint ez a szám szombatig legalább nyolcra bővül. A küzdelmeket hat kategóriában hirdették meg; ezekből az elsők biztosan továbbjutnak, de a második helyezetteknek is jó az esélye, hogy ott legyenek a augusztus 12-14. közötti perkátai nemzetközi nagydöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!