Sport

2011.09.10. 02:25

Asztalitenisz ranglistaverseny

Ma és vasárnap országos asztalitenisz ranglistaversenyt rendeznek Szombathelyen, a Sugár úti sportcsarnokban.

Gergácz Zoltán

A hétvégén országos ifjúsági és felnőtt férfi asztalitenisz ranglistaversenyt rendeznek a Sugár úti sportcsarnokban. A Szombathelyi Asztalitenisz Kör (SZAK) 1995 óta folyamatosan házigazdája ennek a nagyszabású, kétnapos rendezvénynek. A Vörsas Kupán szombaton 10 órakor az ifjúsági párosok kezdenek, majd 12 óráról az egyéni selejtezőket rendezik. A főtáblán 14 órakor kezdődnek a küzdelmek. Vasárnap a felnőtt férfiaknál is ez a sorrend, csupán a felnőtt egyéni főtábla csúszik egy fél órát. A kezdési idő 14.30.

A kétnapos versenyre az ifjúságiaknál 38, a felnőtteknél 56 fő nevezett - tudtuk meg Szarka Tibortól, a verseny főszervezőjétől. Örvendetes, hogy lesznek külföldi, angol és osztrák indulók is. Megyénk mindhárom extraligás együttese képviselteti magát. A SZAK és a Celldömölki VSE-Swietelsky Wewalka teljes létszámmal indul, míg a Büki TK színeit Fekete Soma képviseli. Éremszerzésre a felnőtteknél a cellieknek (egyéniben Fazekas Péter, párosban a Fazekas Péter-Kriston Dániel az első kiemelt), illetve az ifjúságiaknál a celli Szita Mártonnak (1. kiemelt), valamint a SZAK-os Szarka Zsoltnak (8) van jó esélye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!