Sport

2011.11.22. 13:20

Asztalitenisz: félévszázados fennállását ünnepelte az ÉPÍTŐK

1961 őszén egy VASÉP házibajnokság után alakult meg az ÉPÍTŐK Asztalitenisz Szakosztálya, mely aztán 1997. évtől önálló egyesületté alakult VÍZÉPTEK Asztalitenisz Klub néven. A klub a közelmúltban ünnepelte jubileumi, 50 éves fennállását.

Vas Népe

A városi bajnokságtól az NB II-ig jutottak el a szombathelyiek, de döntően - jelenleg is - az NB III-ban szerepel a férfi felnőtt csapat, versenyzői mindig megtalálhatóak voltak a megyei csapatbajnokságon is, de sok száz, talán ezer körüli gyermek, fiatal itt ismerkedett meg a sportággal, és ért el komoly sikereket nem csak megyei, de néhány esetben országos szinten is.

Emellett női NB II-es gárdával is dicsekedhet az Építők.

A Vízéptek Bt. 1997 óta áll az egyesület mellett, melynek is köszönhető, hogy megérhették az 50. évfordulót. Jó hangulatú összejövetel keretében idézték fel az alapítók, régi és jelenlegi versenyzők, más egyesületek képviselői a fél évszázad történetét, komoly és humoros epizódokkal fűszerezve. Az összejövetelen elhangzott az asztalitenisz múlttal is rendelkező Nagy János tanár-költő verse, amelyet kifejezetten erre az alkalomra írt.

Tihanyi Tibor, a megyei szövetség elnöke, az országos szövetség plakettjét adta át Pum József alapító tag, volt játékos és edző, a klub társadalmi elnöke részére "Az asztalitenisz sportért végzett több évtizedes kiemelkedő munkája elismeréseként".

Koltay János volt játékos, és jelenlegi társadalmi munkában végzett edzői tevékenységért "Vas megyei asztalitenisz sportjáért" elismerő oklevelet vehetett át, ugyanezt az elismerést kapta - nem az évfordulóval összefüggésben - Varga Elemér is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!