Sport

2011.12.01. 10:40

Aczél Zoltán-ügy: csakazértis hangulat a Haladásnál

A megdöbbenést a csakazértis hangulat váltotta fel csütörtök reggelre a Haladás-futballistáknál, az őrizetbe vett edzőjük nélkül, immáron Székely Tibor irányításával készülő zöld-fehérek a Videoton kiverésével akarnak üzenni edzőjüknek. Aczél Zoltán egyébként utoljára a feleségét hívta fel a stadionból. A Haladás edzőjét csütörtök reggel óta kihallgatják.

Vas Népe

Csütörtök reggel kilenc óra előtt egymás után érkeztek a Haladás-játékosok a Rohonci útra, a fagyos, ködös hideg időhöz hasonló, meglehetősen szomorkás hangulatban. Egyébként látszólag mintha mi sem változott volna: Aczél Zoltán vezetőedző fehér Volvo kombija ott parkolt, ahol szokott, ezúttal azonban szerda este nem ő, hanem a másodedző Székely Tibor vezette haza Székesfehérvárról a járművet... Miután a játékosok részéről nyilatkozatstopot rendeltek el, így Rózsa Dánielt és Horváth Andrást is hiába faggattuk, udvariasan elhárították érdeklődésünket. Negyed tíz felé befutott Tóth László, a Haladás II. trénere, de mint kiderült, az edző csupán két labdáért ugrott be az NB III-as csapat edzéséhez. A vezetők részéről elsőként Vörös Csaba technikai vezető érkezett, majd kisvártatva Tóth Miklós ügyvezető igazgató is megjött, majd hamarosan mindketten eltűntek az öltöző mélyén. Jó húsz perc után nyílt ki az öltöző kapuja, a játékosok pedig átkocogtak a Kondics utcai edzőpályára.

- Nagyon megdöbbentett ami történt, de biztos vagyok bent, hogy félreértésről lehet szó, amit reményeim szerint hamarosan tisztáznak - mondta Székely Tibor. - Zoli a legjobb barátom, így tegnap este nagyon nehéz volt a hazaút Szombathelyre. Úgy gondolom másképp is megoldhatták volna az őrizetbe vételét, nem a nagy nyilvánosság és a saját játékosai előtt kellett volna bilincsbe verniük a nyomozóknak. A játékosok körében amolyan csakazértis hangulat uralkodott el, szombaton Zoliért is fociznak a Videoton ellen. Semmi változás nem lesz az edzésprogramban, hiszen március 3-ig kidolgozott edzéstervünk van. Vannak gondjaink, sérülteink, de szombaton szeretnénk megverni és elbúcsúztatni a Videotont a kupából - ezzel a sikerrel is üzenni akarunk edzőnknek, hogy visszavárjuk!

A szerda esti Videoton-Haladás találkozót megelőzően egyébként érdekes szófoszlányokra lettünk figyelmesek a székesfehévári klubház mellett, két rendőr beszélgetése imígyen hangzott: "A mérkőzés után?" - jött a kérdés. Mire a válasz: "Igen, a mérkőzés után". Utólag már könnyű kirakni a mozaikot, hogy mire is gondolhattak...

- Illés Béláékkal ültem a VIP-páholyban, a meccs lefújása után Vörös Csaba telefonált, hogy menjek gyorsan, mert baj van - a hangján éreztem, hogy valóban nagy baj lehet - mesélte a szerdai esti "drámát" Tóth Miklós, a Haladás Sopron Bank ügyvezetője. - Miután lementem, odalépett hozzám egy civil ruhás ember- mint később kiderült, az ügyész -  bemutatkozott, megmutatta a megbízólevelét és közölte, hogy elviszik Aczél Zoltánt, de az őrizetbe vételnek nincs köze a Videoton-Haladás meccshez. Természetesen nagyon megdöbbentem, nem akartam hinni a fülemnek. Zoli egyébként egyet még telefonálhatott a stadionból, a feleségét hívta fel. Mindenesetre az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így a tulajdonosok nevében is mondhatom, hogy kiállunk Zoli mellett. Ma az öltözőben pedig elmondtam a játékosoknak, hogy profik, koncentráljanak a munkájukra, végezzék becsülettel a tréningeket, szombaton pedig verjük ki a kupából a Videotont, hiszen jó pozícióból indulunk a viszavágón.

- Aczél Zoltán kihallgatása reggel kilenc órakor megkezdődött, és jelenleg (csütörtök déli 12 órakor - a szerk.) is tart. Az, hogy mivel gyanúsítjuk, egyelőre nem árulhatom el - felelte érdeklődésünkre Fazekas Géza, ügyészségi szóvivő, aki közölte: nem tudja, honnan származnak azok az információk  - tőle biztosan nem - mely szerint Aczél Zoltánt csütörtök este a Nemzeti Nyozmozóiroda Aradi utcai épületébe szállították. A szóvívő csupán annyit mondott, hogy az egyik fővárosi rendőrségi fogdában éjszakázott a Haladás vezetőedzője. Fazekas Géza még hozzátette: délután két-három óra magasságában valószínűleg sajtóközleményt adnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!