Sport

2011.12.01. 06:27

Tápláni arany a karate Eb-ről

A lengyelországi shotokan karate Európa-bajnokságon a tápláni Lovranics Alexandra a magyar kadettcsapat tagjaként küzdelemben aranyérmes lett.

Vastag Nándor

Az ippon shobu szabályrendszerben - melyben az életszerű, egy teljes értékű találatig tartó küzdelmet (kumite) alkalmazzák - zajló, kadett, junior és felnőtt Eb-n hatalmas mezőny vett részt, nem egy kategóriában még a 64-es táblára jutásért is harcolni kellett. A viadalon 20 fős magyar válogatott szerepelt, melynek tagjaként a Tápláni KSE három versenyzője is Lengyelországba utazott. Mindannyian küzdelemben indultak, és egyikük sem vallott szégyent, de legjobban a Németh András által felkészített Lovranics Alexandra szerepelt, aki Eb-győztesként tért haza. A kadett korcsoport (16-18 év) egyéni első fordulójában egy wazarival bizonyult jobbnak spanyol vetélytársánál, ám utána egy hazai ellenféltől fél ponttal kikapott.

A csapatversenyben a magyarok cseh és osztrák gárda elleni sikerrel jutottak fináléba, ahol a házigazda következett. Kiélezett küzdelmet vívott a két csapat, amiből szoros csatában a nemzeti együttes került ki győztesen. A tápláni versenyző - aki a csehek és a lengyelek elleni meccsen kapott lehetőséget, és nyert riválisa ellen - a juniorok (18-21 év) között is indult, de ott nem szerzett érmet.

A kadett fiúk-nál az egyik legfiatalabb résztvevő volt Kassai László. Első meccsén wazarival vezetést szerzett egy osztrák karatéka ellen, ám a rutinosabb ellenfél fordítani tudott. Sajnos a csapatversenyben sem sikerült legyőznie ellenfelét, míg a mérkőzést 2-1-re a svájciak nyerték.

A junioroknál Kassai Gergely egypontos különbséggel hozta első, ukrán elleni meccsét, azonban egy litvántól 2-1-re kikapott. A magyar csapat tagjaként felülmúlta az olasz versenyzőt, ám két társa alulmaradt, így a taljának 2-1-re nyertek. Az Eb-szereplést kivívta Habda Zsolt is, de főiskolai tanulmányai miatt nem tudta vállalni a szereplést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!