Sport

2012.04.26. 02:29

Austrian Classic: Pődör és Pap a dobogón

Az Austrian Classic elnevezésű kick-box Világkupán Pődör Csaba és Pap Eszter a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Vastag Nándor

A viadalon - melyre 30 ország képviseletében 1702-en neveztek - két vasi egyesület szerepelt. A szombathelyi Agrobio Classic KBC-ből két versenyző lépett tatamira Innsbruckban.

A felnőtt light-contact szabályrendszer 94 kg-os súlycsoportjában Pődör Csaba bronzérmes lett. Mayer Gábor tanítványa az osztrák Ackert és a német Hermant egyhangú pontozással, 3:0-ra múlta felül, a négy között a szintén német Küblaytól ugyanilyen arányú vereséget szenvedett.

A semi-contact 94 kg-jában Wappel Tibor ír ellenfél legyőzésével kezdett, de a nyolcaddöntőben a cseh Kotiktól kikapott. A körmendi Castrum SEC-Dinamica SE-ből Pap Eszter végzett a harmadik helyen a zöld öv alatti kategóriában, ami a másodosztálynak felel meg. Az Andorka Imre által felkészített kick-boxos a semi 60 kilóban először olasz ellenfelét 11:8-as pontozással verte, majd az elődöntőben nagy meccset vívott egy orosszal.

A rendes küzdőidő 13:13-mal ért véget, a hosszabbítás után 20:20 volt az állás, és a hirtelen halálban a vetélytárs vitte be az első találatot. Gordos Tibor a semi -79 kg 32-es tábláján első meccsén 3:0-ra kikapott olasz riválisától, Kercsmár Valentina szintén semiben, a kadet I. -47 kilós mezőnyének nyolcaddöntőjében német ellenfelétől 11:10-es vereséget szenvedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!