Sport

2012.04.06. 14:30

Hondával az osztrák hegyekben

Riport Szántó Szabolcs navigátorral az Ausztriai Rally verseny előtt egy héttel.

Hajósi Miklós

Németország és Ausztria után hogy értékeled a két versenyt?

Maguk a versenypályák nagyon jók, a versenyrendezés tökéletes, jó technikásak a pályák. Sokat lehet tanulni belőlük. Más beállításokat igényel az autó, mert sok a kanyar a magyarországi pályákhoz képest. Sok a kanyar és kevés az egyenes. A német futam az egyik legjobb volt. A pályák minősége sokkal jobb volt mint Ausztriába. Az osztrák pályák nagyon porosak így a gumiválasztás sem egyszerű. Nagyon magas emelkedők és éles visszafordító kanyarok fogadtak bennünk az Osztrák pályákon. 16% lejtő és emelkedőkkel kellet megküzdenünk a nap folyamán.

 

 

A BP Ultimate Rally Lavanttal 2012 Rallye pályáiról tudsz-e valamit.

Sajnos semmit nem tudok róla, mert még itt nem indultam. Az előző évi versenyek videói és fényképei alapján ismerkedünk a pálya nyomvonalakkal.

A Rebenland Rallyn, kis híján teljesítettétek a kiírt gyorsokat. Mi történt, hogy mégse sikerült?

Az utolsó előtti gyorsaságin letört egy fog a váltóból, ami elég nagy galibát okozott a váltóban, így a verseny idő előtti feladására kényszerültünk. Viszont a mostani Rallyra már új váltóházat kapott a Honda. Reméljük most már technikai gond nélkül célba fogunk érni.

Újabb nemzetközi verseny, újabb kihívás vár rátok. Hogy készül fel egy navigátor egy ilyen versenyre?

A helyszínen szoktuk az itinert pontosan felírni, illetve mint már mondtam, a korábbi versenyek videói és fényképei alapján térképezzük fel a gyorsokat. Melléksportágakat szoktam űzni, hogy a fizikai erőnlétem is megfelelő legyen.

Milyen érzés volt a Rebenland Rallyn, hogy rajtatok kívül még három magyar versenyző páros is ott volt veletek a szervizparkban?

Természetesen nagyon jó érzés, ha magyarokkal találkozol külföldi versenyen, és együtt képviseljük Magyarországot.

Célom a pilótámmal közös, szeretnénk együtt célba érni ezen a versenyen. Sajnos eddig a technikai gondok nem kerültek el bennünket.

A Rebenland Rally találkoztunk egy kint élő magyar házaspárral, akik eljönnek szurkolni a következő versenyünkre is, ami április 13-14-én lesz.

Köszönet nekik és a támogatóinknak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!