Sport

2012.04.03. 02:23

Játékos sportverseny: országos negyedik a Derkovits

A játékos sportverseny diákolimpia I-II. korcsoportos országos döntőjében negyedik helyen végzett a Derkovits iskola csapata.

Vastag Nándor

A Derkovits a városi selejtező és az országos elődöntő megnyerésével jutott el a nyolccsapatos utolsó viadalra, ahol tíz összetett, ügyességet, gyorsaságot és kiváló labdakezelést igénylő feladatot kellett megoldaniuk a gyerekeknek.

A mezőnyből négy iskola kiemelkedett; az elmúlt évi hatodik helyezés után a szombathelyiek felzárkóztak az élbolyhoz, és egyenletes teljesítményt nyújtva nagy csatát vívtak a tavalyi dobogósokkal. A feladatok közül egyben lettek elsők - a tornabotot a zsámolyba elnevezésűben -, kettőben harmadikként, hatban negyedikként, egyben hetedikként végeztek.

A döntőt végül az egri Hunyadi nyerte (72 pont), a Kovács Frigyesné és Geröly Zsolt által felkészített, Gyallai Virág, Doncsecz Levente, Kardos Zsanett, Horváth Norbert, Szabó Kata, Rosner Gergő, Horváth Rebeka, Séfer Márk, Vidos Korina, Takáts András Kolos, Gemeiner Lili, V. Bartha Dávid, Bozzai Zsófia, Gyallai Martin, Kiricsi Luca, Balikó Ákos, Németh Kata és Csercsics Adrián alkotta Derkovits (52) negye-dik helyen végzett a diákolimpián. Az iskolavezetés a gyerekeket különdíjjal örvendeztette meg, a szülőktől mindenki serleget kapott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!