Sport

2012.05.15. 02:27

Két vasi érmes az egyéni sakk diákolimpián

A sakk diákolimpia egyéni országos döntőjében Gömböcz Zsófia bajnoki címet szerzett, Varga Melinda második helyen végzett.

Vastag Nándor

Az országos döntőt 130 lány és 135 fiú részvételével bonyolították le. A korábbi évektől eltérően ezúttal a holtversenyes első helyezettek nem játszhattak, hanem korcsoportonként és nemenként csak a 19 megyebajnok, valamint az első öt budapesti ülhetett asztalhoz.

A kétnapos verseny hétfordulós volt 25 perces játékidővel. A vasiak közül a fináléban kiemelkedően szerepelt Gömböcz Zsófia, aki mind a hét ellenfelét legyőzve szerzett aranyérmet. Sikerének értékét növeli, hogy a 265 fős mezőnyben mindösszesen ketten maradtak veretlenek, rajta kívül még egy székesfehérvári fiú. Varga Melinda elnézett egy lépést, ami megfosztotta a várt bajnoki címtől, Szakasics Emese pedig a harmadikkal azonos pontszámot ért el, de rosszabb mezőnyértéke miatt végül negyedik lett.

A vasi helyezettek. I. korcsoport, fiú: 5. Borhy Marcell (Zrínyi) 4,5 pont. Lány: 1. Gömböcz Zsófia (Nádasdy, Sárvár) 7,0. II. kcs., fiú: 8. Barasits Bálint (Bolyai) 4,0. III. kcs., lány: 4. Szakasics Emese (Paragvári) 5,0. IV. kcs., lány: 2. Varga Melinda (Zrínyi) 5,5. V. kcs., fiú: 9. Smidéliusz Márk (Tinódi, Sárvár) 4,0. VI. kcs., fiú: 6. Ódor István (Tinódi) 4,0. Lány: 5. Doma Brigitta (Bolyai) 4,0.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!