Sport

2012.06.29. 07:13

A Bolyai győzelme

Körkép – A III. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos döntőjében a Bolyai lánycsapata aranyérmet nyert, a celldömölki Városi iskola fiúgárdája nyolcadik lett.

Vastag Nándor

A lányok nyolccsapatos tornájának Hódmezővásárhely adott otthont. A Bolyai (Binó Boglárka, Gál Alexandra, Győrffy Réka, Hegyi Júlia, Hernáth Réka, Kelemen Zsófia, Németh Boglárka, Pásztor Noémi, Pham Lan Ivett, Sipos Laura, Tamási Emese, testnevelő: Móricz Attila) az első csoportmérkőzésen a balmazújvárosi általános iskola ellen még szoros csatában 17-15-re győzött, de a folytatás már könynyebbre sikerült. A tiszavasvári általános iskolánál 30-13-ra, a hazai pályán szereplő Kertvárosinál 26-12-re bizonyult jobbnak, ezzel csoportelső lett.

Az elődöntőben a nádudvari Kövy a félidőben már négy góllal vezetett, ám a szombathelyiek hatalmas győzni akarással 22-17-re fordítottak. A tatabányai Váci – mely gyakorlatilag egyesületi csapattal szerepelt – elleni finálé is nehezen indult, a rivális sokáig négy-öt góllal vezetett. A végjátékhoz közeledve azonban nagy hajrát nyitottak a vasiak, és az utolsó percben már 21-21 volt az állás. A fordulatos és nagyon izgalmas találkozót pár másodperccel a befejezés előtt indításból szerzett találattal döntötte el a Bolyai, s így fantasztikus diadalt aratott. Kézilabdában diákolimpiai bajnoki címet legutóbb 15 éve a Császár Gábor nevével fémjelzett celli Eötvös fiúcsapata nyert Vas megyéből, szintén a III. korcsoportban.

A Bolyai – melyben csak hat egyesületi játékos szerepelt – legjobbjának járó díjat Győrffy Réka vette át. A fiúk szegedi tornáján a Városi iskola nyolcadikként zárt. A celldömölkiek a csoportkörben a tatabányai Kodálytól 21-14-re, a gyöngyössolymosi Nagytól 27-22-re, a későbbi győztes nyíregyházi Bemtől 31-13-ra, a helyosztón a nagyatádi általános iskolától 26-12-re kaptak ki. A Városi (Nagy Csenger, Szabó Barnabás, Salamon Zalán, Patyi Martin, Gönye Bálint, Zámbó Dorián, Kovács Kristóf, Horváth Konrád, Szabó Benedek, Kertész Armand, Horváth Ákos, Kocsi Ádám, felkészítő: Süle Nándor) a legjobbak közé jutással már jó eredményt ért el, és a sportorientált iskolák között is helytállt. Csapata legjobbja Nagy Csenger lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!