Sport

2012.06.27. 19:47

Gergácz remekül kerekezett

Prága - Jól szerepelt a Csehországban rendezett nemzetközi mountain bike-versenyen Gergácz Péter.

Tóth Gábor

A cseh főváros adott otthont az Inter Mountain Series nemzetközi versenysorozat első futamának a Genesis Bike Prága Maratonnak, amelyen 1027 induló vágott neki a 37 fokos hőségben a két táv (35 km-en 600, 60 km-en 1200 méter szintkülönbség) leküzdésének. Az útvonal Prágából indult és a Cesky kras természetvédelmi területének erdein és mezőin keresztül vezetett. Aszfaltos út, mezei földút, szűk erdei sziklás, gyökeres ösvény váltotta egymást, sőt egy 6 méter széles, 60-70 cm mély folyón is át kellett kelni. A három rendkívül technikás, veszélyes, sziklás lejtő, próbára tette a résztvevőket, nagyon sok bukás történt. A vasi színeket a tavalyi nemzetközi Top Maraton sorozat harmadik helyén záró Gergácz Péter  képviselte, aki idén az Intersport Team égisze alatt szerepel.

- Rögtön a rajt után erős iramot diktált a mezőny eleje, én 4 km körül értem fel a felvezető quados mögé, és sokáig sikerült az élbollyal haladnom. Aztán 16 km után átvettem a vezetést, ám a rossz pályakijelölés miatt másik 20 versenyzőtárssal a nyomomban mintegy 600 métert rossz felé mentünk. Ezt még tetőzte, hogy a cél előtt 9 km-rel egy sziklás lejtőn első defektet kaptam. A lapos első gumival csak az első nagyobb kanyarig tudtam tartani a lépést az élbollyal. Örülök, hogy be tudtam fejezni a versenyt, és nem keletkezett komolyabb kár a kerékpáromban. Jó esélyem volt a dobogóra, de a technika közbe szólt. Ennek ellenére az abszolút kategóriában a 499 indulóból a 11. helyen értem célba, valamint a felnőttben hét perccel lemaradva a dobogóról a hetedik helyet sikerült megszereznem, így elégedett vagyok - összegzett Gergácz Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!