Sport

2012.06.07. 21:42

Hatodik a SZOI csapata - A diákolimpiai döntőben kilencedik lett az NLG

Kisvárda - Az V–VI. korcsoportos lány labdarúgó diákolimpia országos döntőjében a Szentgotthárdi Oktatási Intézmény hatodik, az NLG kilencedik helyen végzett.

Vastag Nándor

A 20 csapatot számláló országos döntőben a két vasi csapat nemcsak egy csoportba került, hanem sorsdöntő mérkőzést vívott egymással.

Az első három meccsen a Szentgotthárdi Oktatási Intézmény a keszthelyi Asbóthtal 2-2-et játszott, a ceglédi Kossuthot 2-1-re legyőzte, a békéscsabai Andrássytól 4-0-ra kikapott, az NLG a Ceglédet 6-3-ra, a Keszthelyt 5- 0-ra verte, a Békéscsabától 1-0-s vereséget szenvedett.

A megyei derbin a legjobb nyolc közé jutás volt a tét, s a találkozót 2-0-ra a SZOI nyerte. A gotthárdiak a négy közé nem jutottak be, a győri Fehérrel szemben 4-0-ra alulmaradtak.

Az 5–8. helyért zajló mérkőzéseken aztán a veszprémi Iparinál 2-1-re jobbnak bizonyultak, míg a salgótarjáni Madáchcsal 1-1-re végeztek, de büntetőkkel 2-1-re kikaptak.

A Bartakovics Csaba és Pável Tamás vezette Petres Ingrid, Gáspár Krisztina, Kostyál Dóra, Szabó Dóra, Kovács Kinga, Petres Izabella, Molnár Barbara, Lang Vivien, Császár Hanna, Mesics Petra alkotta SZOI ezzel hatodik lett, a torna All star csapatába bekerült Gáspár Krisztina.

A csoportkör után az NLG (Bárdics Teodóra, Béres Adrienn, Földes Fanni, Horváth Teodóra, Máté Szilvia, Nagy Bianka, Pongrácz Alexandra, Rába Anita, Soós Adrienn) a 9–12. helyért lépett pályára. A tolnai Sztárait 4-1-re, a székesfehérvári Tópartit 4-0-ra páholta el, így kilencedikként zárta a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!