Sport

2012.07.12. 07:32

Kiss Norbert kihagyja a Nürburgringet

Kiss Norbert és csapata nem áll rajthoz a kamionos Európa-bajnokság soros, németországi versenyhétvégéjén.

Vastag Nándor

A 11 állomásból álló kamionos Eb hatodik versenyhétvégéje Németországban, a Nürburgringen lesz, azonban Kiss Norbert és csapata, az OXXO Energy Truck Race Team kényszerű okokból nem lesz ott a rajtrácson.

Két héttel ezelőtt az angliai Donington Parkban a szombathelyi pilóta megszerezte idei első futamgyőzelmét, a magyar istálló pedig egyre jobb formát mutatott, ami – vélhetően – a nagyobb gárdáknak nem tetszett. A nemzetközi autósport szövetség, a FIA a futam után előírt néhány, a műanyag elemekre, valamint alvázra és tetőre vonatkozó módosítást, melyek végrehajtásával nem is lett volna gond. Ám a FIA azóta újabb változtatásokat kért, amit a csapat péntekig már nem tud végrehajtani. Az istálló hiába mondta, hogy a szabálykönyv szerint építette a MAN kamiont. A FIA véleménye, hogy túl radikálisan értelmeztek dolgokat, ezért 2013-tól jobban korlátozzák majd a kamionok alakjára és idomszettjeire vonatkozó szabályokat. Kiss Norbi így legközelebb két hét múlva, július 27–29-én Oroszországban, a Smolenskringen versenyez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!