Sport

2012.07.29. 18:57

Negyedik helyezett az U16-os fiú kosárlabda-válogatott

Bukarest - Az U16-os fiú kosárlabda-válogatott utolsó két meccsét elvesztette a B-divíziós Európa-bajnokságon, így negyedik lett és nem jutott fel az A-csoportba.

Vastag Nándor

Az U16-os válogatott célkitűzése az A-csoportba kerülés volt, ehhez az első háromban kellett volna végeznie a romániai Eb-n. A magyarok közel is kerültek a feljutáshoz; a korábbi hét meccsükön hatszor nyertek és csak egyszer kaptak ki, így a négy közé jutottak. A tervek teljesítéséhez a torna utolsó szakaszában már csak egyetlen győzelemre lett volna szükség, azonban az utolsó két mérkőzés nem jól alakult. A szombati elődöntôben szoros meccsen Belgiumtól szenvedtek 50-48-as vereséget a magyarok.

A válogatott kezdőjében három vasi szerepelt, a Körmend kosarasa, Golomán György ismét remekelt, 17 pontot és kilenc lepattanót szerzett, a Falco KC-t képviselő Hódi Patrik két pontig és hét lepattanóig jutott, Zrínyi Viktor két pontot és három lepattanót jegyzett. A körmendi Pungor Szabolcs nem dobott kosarat, a szombathelyi Popgyákunik Balázs nem kapott lehetőséget.

A bronzéremért vasárnap Svédországgal kellett megküzdeni, de a Peresztegi Nagy Ákos és Váradiné Szarka Ildikó által irányított együttes a helyosztóra már nem tudott felpörögni, ezúttal nagy arányban, 79-55-re kapott ki. Az ismét kezdő Hódi 12 pontot és hét lepattanót szerzett, Golomán 11 pontig és három lepattanóig jutott. Csereként lépett pályára Popgyákunik és Pungor, pontot nem szereztek, míg Kovács nem játszott.

Az U16-os nemzeti együttes a 21 országot számláló mezőnyben végeredményben negyedik helyen végzett, jövőre ismét a B-divízióban szerepelhet, de összességében dicséret ját a fiúknak.

A döntőben Belgium 56-46-re nyert Montenegró ellen, az A-csoportba a svédek, a belgák és a montenegróiak jutottak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!