Sport

2012.08.17. 14:03

Gyulai Memorial: Pars ismét a dobókörben

Szombathely - A londoni magyar olimpiai bajnokok közül egy még nem pihenhet: a kalapácsvető Pars Krisztián a hétfői Gyulai István Memorialon hazai közönség előtt versenyezve - majd a hivatalos állami köszöntésen - is fürödhet a dicsőségben.

Horváth Erika

Hétfőn 14.30-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban az idei Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj - melyet a hat éve elhunyt egykori sportriporterről, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség egykori főtitkáráról neveztek el. A nemzetközi viadal várható indulói között nem kevesebb, mint öt olimpiai bajnok, nyolc világbajnok, nyolc kontinentális bajnok, s még számos világversenyeken érmes atléta is  van.  A  három friss - londoni - olimpiai bajnok az amerikai sprinter Sanya Richards-Ross, a hármasugró Christian Taylor, s természetesen a Dobó SE kalapácsvetője, Pars Krisztián.

Krisztián olyannyira nem ül a babérjain, hogy például még a nagy városi ünnepség napján is délelőtt és délután is edzett.

- Pihenni most nincs idő, hiszen én ebből élek, s a versenyszezonnak még nincs vége. Persze hihetetlenül nagy az érdeklődés irántam az olimpiai győzelem után, egész nap cseng a telefonom. Azoknak a médiumoknak a kéréseit most nem tudom teljesíteni, akik azt szeretnék, hogy jelenjek meg Budapesten. De ha eljönnek Szombathelyre, akkor szakítok rájuk is időt - engedett bepillantást az olimpiai bajnoki címmel járó "következményekbe". - Óriási lehetőség előtt állok, hiszen a londoni magyar aranyérmesek közül csak nekem adatik meg, hogy nagy hazai közönség élőben láthasson versenyezni. Természetesen bizonyítani szeretném, hogy nem véletlenül lettem olimpiai bajnok. Még mindig jó formában érzem magam.

A férfi kalapácsvetésben - amely 17.05-kor kezdődik - hét induló lesz, Pars Krisztiánon kívül a Londonban ötödik orosz Ikonnyikov, a hatodik cseh Melich, az Ázsia-bajnok kuwaiti Al-Zankawi, a vb-ötödik orosz Litvinov, az ukrán bajnok Drigol és az olasz Lingua.

A rendezvény mottója: "Ünnepelj a győztesekkel!". A belépés díjtalan, de jegyhez kötött. A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. például autóbuszt indít a versenyre. A nagydíj után pontban 19 órakor kezdődik a londoni olimpián legsikeresebben szereplő magyar sportolók - érmesek és pontszerzők - hivatalos állami köszöntése. (Az m2 16.55-től 19.30-ig közvetít élőben.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!