Sport

2012.08.15. 06:56

Jonathan Levy a Falco legújabb szerzeménye

Szombathely - Már csak egy légióst keres a Falco SZOVA KC Szombathely kosárlabdacsapata a következő szezonra; kedden megállapodtak az amerikai Jonathan Levyvel.

Horváth Erika

Már csaknem teljes a Falco NB I-es kosárlabdacsapatának kerete, kedden újabb légióssal állapodtak meg. Akárcsak a július elején megszerzett szerb erőcsatár, Tomiszlav Ivosev, úgy az amerikai Jonathan Levy is a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét erősítette az előző szezonban. A kettes posztra szerződtetett Levy 29 esztendős, 193 centi magas. Kosaras pályafutása a kaliforniai egyetemen kezdődött 2000-ben, 2004-ben szerződött először Európába, az osztrák Fürstenfeld gárdájához. Nyaranta játszott az USBL-ben, a következő európai állomáshelyei Németországban az Ulm és a Braunschweig kötelékében voltak, majd egy oberwarti és német (Würzburg) szezon után került a Szedeákhoz. A szegedi csapatban 22 bajnokin 19,1-es pont-, 5,9-as lepattanó- és 3,6-es asszisztátlag fűződik a nevéhez, s 50 százalékos pontossággal célzott.

– Elég sokáig kivártunk, bíztunk abban, hogy meg tudjuk tartani Timberlake-et, de miután ő Németországba írt alá, új 2-est kellett keresnünk. Csak olyan kosaras jöhetett számításba, aki pontosan leinformálható – mondta Bencze Tamás, a Falco vezetőedzője. – Levy statisztikai adatai magukért beszélnek, de ezenkívül az is nagyon fontos, hogy milyen emberileg. Ebből a szempontból is csak jót hallottam róla, és a játékstílusa is olyan, amilyenre szükségünk van. Szeptember 1-jétől kapcsolódik a munkába. Egy tíznapos próbaidő szerepel a megállapodásban, de nagyon bízom abban, hogy beválik, és ugyanolyan közönségkedvenc lesz, mint Timberlake volt. Még egy nagy feladtunk van: megtalálni Pantelics utódját az 5-ös posztra. Ez bizony nehéz dolog, már két centernek is tettünk ajánlatot, de a török első ligát választották. Nem adjuk fel, biztosan megtaláljuk a legjobb megoldást. A magyar játékosokkal Kálmán Lászlóval, Simon Lászlóval, Will Tamással, Szanati Mátyással, Harazin Tamással, Jarosevits Róberttel, Simon Bencével, Nárai Bencével már dolgozunk, s még várjuk az U18-as Eb után Váradi Benedeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!