Sport

2012.08.01. 12:14

Nagy László örül a Barcelona-Veszprém megállapodásnak

Férfi kézilabdázóink egy győzelemmel és egy vereséggel állnak csoportjukban, csütörtökön délután a horvátokkal mérkőznek Londonban. Csapatunk egyik vezéregyénisége, a 31 éves Nagy László minden idegszálával az ötkarikás játékokra koncentrál, ám természetesen örül annak, hogy a Barcelona és a Veszprém megegyezett, így a kiváló átlövő már a nyáron csatlakozhat a veszprémi együtteshez.

Horog László

- Hosszas huzavona végére került pont. Örül a két klub megállapodásának?

- Feltétlenül, én már korábban, minden részletben megegyeztem a veszprémiekkel, érthetően nekem sem volt mindegy, hogy a két klub is pontot tesz az ügy végére, vagy sem. Jövő nyártól mindenképpen az MKB-ban folytattam volna, amellyel hosszú távú szerződést kötöttem – közölte Nagy László.

-  Ahogy mondani szokták, így minden kerek, aligha lett volna szerencsés egy évet úgy eltölteni Barcelonában, hogy tudja – miként az ottani vezetők is tudják -, a szezon végén biztosan távozik.

- Ezzel semmi probléma nem lett volna, profi sportoló vagyok, aki tudja, mi a kötelessége. Sokat köszönhetek a Barcának, tizenkét évet nem lehet kitörölni az életemből, nem is szeretnék. Klubszinten minden elértem a katalánokkal, remekül éreztem magam Barcelonában. Ám az élet úgy hozta, hogy a váltás mellett döntöttem. Természetesen örülök, hogy már a nyáron csatlakozhatok a Veszprémhez. Az a legkézenfekvőbb, legpraktikusabb, hogy az ősztől már új klubomban lépek pályára. Remélem, az MKB-val is meg tudom ismételni azokat a sikereket, amelyeket elértem a spanyol együttessel. Azonban egyelőre – érthetően - nem foglalkozom az ősszel induló klubszezonnal, minden energiámat az olimpia köti le.

- Vereséggel kezdtek vasárnap a dánok ellen, kedden legyőzték Dél-Koreát, csütörtökön a horvátok következnek. Mit gondol, a gárda meddig juthat az ötkarikás játékokon?

- Nem szeretnék tippelni. Mi minden mérkőzésen győzelmi igénnyel lépünk pályára, nem lesz ez másként a horvátok ellen, majd a folytatásban sem. Egységes, motivált, sikerre éhes csapat vagyunk. A dánokkal kiélezett összecsapást vívtunk, amelyen volt esélyünk a győzelemre, azonban a végjátékban rossz döntéseket hoztunk, s kikaptunk. Korea ellen az első játékrészben nem találtuk a ritmust, belesétáltunk a csapdáikba, emiatt nem tudtuk sikerrel befejezni az akcióinkat. Aztán váltottunk, végül megérdemelten nyertünk. Bízom a hasonló folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!