Sport

2012.09.16. 19:25

Diadalmas Körmend: Két soproni győzelem a Krasznai Kupán

Sopron - A Körmend nyerte meg a Krasznai Kupa felkészülési kosárlabdatornát, miután a B-csoportos Soproni MAFC-ot és az élvonalbeli Sopront is legyőzte.

Tóth Gábor

A három csapatot felvonultató tornán csütörtökön a Sopron 78-43-ra verte a SMAFC-ot. Pénteken a Körmendnek sem okozott különösebb gondot a másodosztályú gárda (89-52). Így szombaton tulajdonképpen a Krasznai Kupa döntőjét játszotta a két A-csoportos együttes, a Sopron és a Körmend.

Soproni KC–BC Körmend 63-68 (10-13, 26-13, 14-19, 13-23)

Sopron, 300 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Boros, Török, dr. Magyari.

Sopron: Thomas 12, Gunn 14/3, Vesztergom 4, Tóth G. 5, Barovics 11. Csere: Bus –, Gombás 1, Keresztes 10, Takács 6/6. Edző: Meszlényi Róbert.

Körmend: Ruják 15/3, Fodor 6/3, Ferencz 13/3, Roberson 8, Shaw 12. Csere: Kutasi 8/6, Csapai 3/3, Farkas 2, Sonyák 1, Sömenek –. Edző: Hencsey Tamás.


Küzdelmes meccset játszottak a felek, amit a több jó egyéni teljesítményt felvonultató és frissebbnek tűnő körmendiek megérdemelten nyertek meg.

A Krasznai Kupán így a Körmend diadalmaskodott, másodikként a Sopron, harmadikként a SMAFC zárt.

– Összességében elégedett vagyok a látottakkal – értékelt Hencsey Tamás, a körmendiek trénere. – A srácok mindkét meccsen remek hozzáállással, motiváltan játszottak. Nagy hangsúlyt fektettünk a védekezés gyakorlására, amit jól is oldott meg a társaság. Támadásban már több hibát vétettünk, ami felkészülésünk ezen szakaszában természetes, hiszen az új fiúkat még be kell építeni a csapatba. Ezen a tornán bizonyítottuk, hogy ha szívvel-lélekkel játszunk, akkor tudunk meccset, meccseket nyerni. Alakul a csapatunk, jó úton járunk, de még rengeteg tennivaló vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!