Sport

2012.10.11. 19:00

Második a SZoESE-Sprint

Szombathely - Második lett a hazai rendezésű felkészülési tornán a SZo-ESE-Sprint SC férfi röplabdacsapata.

Horváth Erika

Készülődik az új – és egyetlen – Vas megyei NB II-es férfi röplabdacsapat a bajnokságra. A hazai rendezésű felkészülési torna a házigazda csapat nevét – SZoESE-Sprint SC – viselte, s a ZTE RK, a Veszprémi RC és a Széchenyi ESE Győr gárdája lépett még pályára. A Gőczi István irányította szombathelyiek a ZTE-vel kezdtek, és 3:1 (23, -15, 23, 12)-re alulmaradtak. Mint később kiderült, ez a mérkőzés bizonyult a torna döntőjének, hiszen a másik két találkozóját mindkét csapat megnyerte. A SZoESE-Sprint SC a továbbiakban már szettet sem vesztett; a Győrt (25, 20, 26) és a Veszprémet (23, 16, 28) nagy csatában ugyan, de 3:0-ra győzte le. A torna végeredménye: 1. ZTE RK 6 pont, 2. SZo- ESE-Sprint 5, 3. Veszprém 4, 4. SZESE Győr 3.

Az NB II-es bajnokság október 21-én indul. Sajnos a SZoESE-t csak jövő márciusban láthatjuk hazai környezetben, mert a pontvadászatot tornarendszerben bonyolítják le. Azért, mert az egész országból – írd és mondd mindösszesen – öt férficsapat nevezett az NB II-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!