Sport

2012.10.10. 20:05

Nagy rangadó lett a ZTE-Szombathely mérkőzés

Zalaegerszeg - Akárcsak a tavalyi szezonban, mindjárt az idénykezdet elején megmérkőzött egymással Zalakerámia-ZTE KK és a SZOVA Trend Optika KC Szombathely a férfi kosárlabda NB I. A-csoportjában. Ahogy akkor, most is a vasiak nyertek.

Kerkai Attila

A két együttes ebben a szezonban is eltérő célokért szállt harcba. A zalaiak a bentmaradásért, míg a szombathelyi csapat ennél azért jóval merészebb álmokat dédelgethet. A ZTE-nél ráadásul sérülések is hátráltatják, Borszéki és Vertetics is kidőlt a sorból, a harmadik légiósukra pedig még mindig csak várnak... A Falco csapatánál Jarosevits Róbert hiányzott.

A két tábor közül a hazaiak hangja jött meg előbb: a ZTE 7-0-val meglepte a vasiakat. Bosnyák légiósukat, Simovicot nehezen tartották a vendégek (17-12), de Levy pontjaival fordítani tudtak (21-22). A ZTE nem játszott rosszul, de a szombathelyiek vezettek. Azonban szívós játékukkal a zalaiak nem szakadtak le, de a vasiak kihasználták kihagyásaikat, s ötpontos előnnyel mehettek a szünetre (44-49).

Fordulás után gyorsan ellépett a szombathelyi csapat (44-56), de Hudson két hármassal jelezte, hogy tud ő ilyet is, ám Simon László válaszolt: a volt egerszegi játékos szép lassan a mezőny legjobbjává lépett elő. Gyorsan négy technikai hibát is kiosztottak a játékvezetők, kapott a két edző, valamint Kálmán és Harazin is. A vendégek persze vezettek (65-74), hazai oldalon Simovic kipontozódott, majd a másik oldalon Fey is kiszállt. A ZTE-nek semmit sem kellett feladnia (78-84), és harcolt a végsőkig. A 37. percben Harazin lökte meg Hudsont, sportszerűtlen hibát kapott a vasi játékos. A büntetőkkel 86-88-ra feljött a ZTE, aztán Hudson kapott színészkedésért technikait, és ki is pontozódott. Izgalmas lett a mérkőzés vége a zalaiaknál a két fiatal, Kovács Ádám és Puszta Dávid pontjai hozták vissza csapatukat a meccsbe (93-95). Az utolsó másodpercekig nyílt maradt a mérkőzés, melyet a szombathelyiek nyertek, de a ZTE veresége ellenére is dicsérhető.

Völgyi Péter: - A mai mérkőzésen mindent megtettünk győzelemért, ha eggyel többen vagyunk, talán nyertünk is volna. Pár egyéni hibánk miatt győzött a Falco.

Bencze Tamás: - Ahogy előzetesen vártam, nehéz mérkőzés volt a mai. Éppen ezért örülök a sikernek, hiszen egy remekül játszó ZTE-t vertünk meg. Sok csapatnak lesznek még itt gondjai...

Zalakerámia-ZTE KK-SZOVA Trend Optika KC Szombathely 93-98 (24-25, 20-24, 26-27, 23-22)

Zalaegerszeg, 1400 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Papp, Jurák, Vida.

ZTE: Kertész 2, Gáspár 10, Hudson 18/6, Baki 6, Simovic 21. Csere: Puszta 10, Koma 4, Kovács Á. 21/3. Szakmai igazgató: Völgyi Péter.

Szombathely: Kálmán 12, Will -, Levy 20, Ivosev 16/3, Fey 13. Csere: Harazin 9, Simon L. 26/6, Szanati 2. Edző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Simovic a 32., Hudson a 37., Koma a 40., illetve Fey a 34. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!