Sport

2012.10.17. 18:45

Nemzetközi mezőnyben: Csillag Tünde és Jelencsics Dorina a dobogón

Budapest - Jól szerepeltek a szombathelyi Delfin SE SI tornászai a jubileumi, 10. Kanyó Éva emlékversenyen.

Horváth Erika

Színvonalas verseny kerekedett az idei – a Körcsarnokban megrendezett – Kanyó Éva emlékversenyből. Jóval színvonalasabb, mint amilyen két és fél hete a szombathelyi Magyar Grand Prix-viadal női szekciójáé volt, hiszen ezúttal a magyarok mellett orosz, ukrán, német, szlovén, izlandi és horvát versenyzők is erősítették a mezőnyt. A Vizer Erzsébet és Rácz Gábor edzette Delfin SE SI mind a három korosztályban két-két tornásszal vett részt a viadalon, így a csapatversenyben két gárdáját is értékeltek.

A felnőttek egyéni összetett versenyében az orosz Anasztazia Szidorova (54,899) és a KSI-s Divéky Luca (53,815) mögött Csillag Tünde 53,765 ponttal a harmadik helyet szerezte meg, míg Jelencsics Dorina – aki sérüléséből felépülve először szerepelt mind a négy szeren – 51,315 ponttal ötödik lett. Az ifjúságiaknál Tóth Boglárka (48,449 pont) a hatodik, Dévai Boglárka (46,649) a hetedik helyet szerezte meg, míg a serdülőknél Székely Dóra (45,432) negyedik, Böcker Jessica (42,466) a 12. helyen zárt. A csapatversenyben az orosz és a KSI „A” csapata mögött harmadik lett a Delfin „A” (Csillag, Tóth, Székely) 147,646, negyedik pedig a Delfin „B” (Jelencsics, Dévai, Böcker) 140,53 ponttal. A felnőtteknek szerenkénti döntőket is rendeztek. A szombathelyieknek három fellépése lehetett (miután egy-egy szeren egy nemzetből csak ketten szerepelhetnek a finálékban). Csillag Tünde ugráson 13,816 ponttal egy orosz, talajon 13,233 ponttal egy ukrán versenyző mögött ezüstérmet szerzett – utóbbi szeren rontott. Jelencsics Dorina gerendán bronzérmes lett 12,40 ponttal. Csillag Tünde egy különdíjat is kapott: akárcsak tavaly, ezúttal is őt választották a mezőny legnőiesebb, legelegánsabb tornásznőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!