Sport

2012.11.20. 17:54

Két röplabdás győzelem

Megyei körkép - A Haladás VSE-SZoESE és a Vasi Sport Akadémia női röplabdacsapata is nyert az NB II. nyugati csoportjának 6. fordulójában.

Horváth Erika

Haladás VSE-SZoESE-Tatabányai Volán SE 3:0 (18, 22, 14).
- Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette:  Horváth M., Őri. 
HVSE-SZoESE:  Koronczai, Szalontai P., Tóth, Szalontai E., Erdősi, Werkman.  Csere: Horváth M., Wágner (liberók), Simon, Lukácsi. Edző:  Bodzer Attila.  

Az első labdamenetek után magasabb fokozatra kapcsolt a hazai gárda, pontos nyitásfogadásokkal, hatásos támadásokkal, jó sáncokkal ellépett (18-9) - nem volt kérdéses a játszmagyőzelem (25-18). Folytatta jó szériáját a HVSE-SZoESE (6-3), de a tatabányaiak is egyre jobban küzdöttek. Hosszú labdamenetekben, látványos, helyenként színvonalas csatában dőlt el a második játékrész (25-22). A harmadikban rögvest kezükbe vették az irányítást a magassági fölényben lévő, rutinosabb szombathelyiek  a vendég időkérések sem tudták megtörni a lendületüket (25-14).  



Werkman Viktória jó ütéseivel és sáncaival emelkedett ki a HVSE-SZoESE csapatából (Fotó: Unger Tamás)

 



Közgáz SC és DSK-Vasi Sport Akadémia 0:3 (17, 21, 13).
- Budapest, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Jéger, Halécius. VSA: Németh J., TAKÁCS, Németh A., SIMON, Kiss, Gőczi. Csere: Sipos (liberó), Bokor. Edző: Mucsi Péter.  

A több játékosát is nélkülöző VSA kezdőcsapatában először kapott helyet a 15 éves Németh Anna. Az első szettben 7-7 után robbantottak a vasiak; Gőczi Boglárka parádés nyitásaival nagy előnyre (7-17) tettek szert, s higgadt játékkal hozták a játszmát (17-25). A folytatás már izgalmasabb küzdelmet hozott (16-16), de Takács és Simon vezérletével szétbombázták a hazaiak térfelét a vendégek (21-25). A záró szett még színvonalasabb, nagyobb csatával kezdődött, de 9-9 után hamar padlóra küldték a fővárosiakat a szombathelyiek (13-25). Junior: 0:3 (13, 15, 10). Szombaton 18 órától a volt Szent-Györgyi iskola tornatermében a nyugati csoport éllovasa, a VSA és a harmadik helyen álló HVSE-SZoESE egymás ellen zárja az alapszakasz első körét.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!