Sport

2012.11.30. 12:39

Közvetlen riválisát fogadja a Körmend

A Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata szombaton (18.00) győzelemre készül egyik közvetlen riválisa, a Szedeák ellen.

Vas Népe

A bajnokság második fele nagyon szorosan áll, a hatodik PVSK-t (4 siker, 5 vereség) és a 11. Körmendet (3/6) csak egy győzelem választja el egymástól. A körmendi Molnár József által irányított, tizedik szegedi együttes is 3/6-os mutatóval rendelkezik, s az utóbbi időben nincs túl jó formában. Idegenben - három fellépés után - idén még nyeretlen, és a legutóbbi négy bajnokiját elvesztette. A Körmend is kikapott múlt héten a Pécs vendégeként, de hazai pályán sokkal jobban szerepel, és azóta már javított is. A keddi EuroChallenge mérkőzésen három negyeden át döcögött a játéka, ám az utolsó etapban remekül teljesítve nyert a Temesvár ellen, és ezzel megszerezte első győzelmét a sorozatban.




Fodor Gergely kedden, a Temesvár ellen jól játszott (Fotó: Szendi Péter)

- A Szeged közvetlen riválisunk, ezért hazai pályán győzelemmel kell befejezni ezt a mérkőzést, ha előrébb akarunk lépni a tabellán - mondta a Rába-partiak vezetőedzője, Hencsey Tamás. - Hétköznap fontos sikert arattunk, ami lendületet adhat a csapatunknak. De próbálnunk kell már az elején jól játszani, nem elég a negyedik negyedre hagyni a döntést, mert hosszabb távon ez azért gondot okozhat. Ellenfelünk nincs jó szériában, de mióta irányítót cserélt (Gilchirst távozott), azóta veszélyesebb lett. Legutóbb a Paks ellen is volt esélye a győzelemre. Centerben Csorvási Milánra és Dukicsra is figyelni kell, az új irányító, Fekete jól egy- egyezik, Gurley ponterős, Kiss Zsolt pedig távolról veszélyes, tehát a kezdőötöse alapján nem rossz csapatról van szó. Sérültünk nincs, mindenkire számíthatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!