Sport

2012.12.07. 15:59

Diákolimpikonokat köszöntöttek Szombathelyen

Szombathely - Folytatódott a több mint egy évtizedes hagyomány, idén is tartottak jutalmazási ünnepséget a város legeredményesebb diákolimpikonjainak.

Horváth Erika

Szombathely önkormányzata, a polgármesteri hivatal kulturális és sportirodája, valamint a városi diáksport bizottság a kulturális és sportbizottság támogatásával több mint 200 diáksportolót hívott meg a Premontrei gimnáziumban tartott jutalmazási ünnepségre. Azokat, akik a 2011/2012-es tanévben a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) országos döntőiben dobogón végeztek, vagy a szakszövetségi diákolimpiákon aranyérmet szereztek. Ráadásként azt a 14 fiatalt is köszöntötték, akik Szombathely városát képviselték a júliusi, tegui 46. nemzetközi diákjátékokon.

Lazáry Viktor és  Szlatényi György gratulál a Bolyai iskola mezei diákolimpián győztes V. korcsoportos leány kvartettjének  jobbról Altay Csilla, Kívés Blanka, Csébits Eszter, Mester Dóra. Fotó: Benkő Sándor

A diákoknak a szombathelyi kötélugrók és a Weöres Sándor színház művészei is kedveskedtek műsorral. A rendezvényt megtisztelte Szlatényi György, az MDSZ főtitkára is; ő és Dancs István, a városi diáksport bizottság tiszteletbeli elnöke mondott köszöntőt. Jelen volt   Lazáry Viktor alpolgármester és Sági József, a város kulturális és sportbizottságának elnöke is. Volt bőven feladatuk, hisz az MDSZ  diákolimpiákon 16-16 szombathelyi arany- és ezüst, kilenc bronzérem született  egyéniben vagy csapatban, a szakszövetségi versenyeken pedig 28 bajnokot avattak. A gyerekek a Művészeti szakközépiskola diákja, Varga Dániel által erre az alkalomra tervezett oklevelet is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!