Sport

2012.12.05. 21:01

Hölgyek a szorítóban

Hajdúszoboszló - Igen jól szerepeltek a vasi hölgyek az idei női elit és junior ökölvívó magyar bajnokságon.

Tóth Gábor

A 2012-es női elit (ifi és felnőtt összevont) és junior ökölvívó magyar bajnokságán rekordot döntött az indulók száma: a junioroknál 14 egyesület 23, az elit kategóriában 38 egyesület 75 öklözője szerepelt.

Az 51 kilóban induló, izomsérüléssel bajlódó 17 éves kőszegi Wurst Nikoletta (Fitt-Box Ökölvívó Egyesület) két ellenfelét egyhangú pontozással legyőzve bejutott a döntőbe. Ott a többszörös magyar bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes, világbajnoki negyeddöntős, 29 éves Ancsin Katalinnal (KSI) közönségszórakoztató, nagy csatát vívott. Végül megosztott pontozással az esélyesebb fővárosi lány diadalmaskodott, Wurst Nikoletta pedig szépen csillogó ezüstéremmel zárt.

Wurst Nikoletta

A Haladás VSE négy ökölvívója közül Gábor Angyalka (48 kg), Batyi Patrícia (51 kg) és Batyi Barbara (75 kg) egyaránt ötödikként végzett. A kiváló formában, összeszedetten bunyózó Horváth Barbara viszont a 75 kilóban harmadik lett. Az érem talán lehetett volna fényesebb is, ám Barbara a megnyert negyeddöntős meccsén megsérült, meghúzódott a térdszalagja, így az elődöntőt már nem tudta vállalni.

A Skorpió Box Klub a 17 éves Stark Rékával (69 kg) nevezett. Első hivatalos mérkőzésén a szerencse nem állt a szombathelyi lány mellett: a többszörös magyar bajnok Lakatos Alexandrát kapta ellenfélnek. Ugyan alaposan megszorongatta riválisát, de alulmaradt. Lakatos idén is bajnok lett, Stark az 5. helyen zárta az ob-t, de teljesítményéért meghívást kapott az ifiválogatottba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!