Sport

2012.12.14. 15:34

Pars, Dancsó, Szilágyi - három vasi a legjobbak között

Vas megye - Ahogy 1964 óta évről évre, a hazai szövetségek 2012-ben is megválasztották sportáguk legjobbjait. Az 52 sportágat felölelő terjedelmes listában három vasi sportoló neve található.

Tóth Gábor

Pars Krisztián ötödször lett az év atlétája. Egyesélyes volt a választás, hiszen a Dobó SE 30 esztendős kalapácsvetője 2012-ben előbb Európa-bajnoki, majd olimpiai bajnoki címet is szerzett, sőt még a kalapácsvetők -  a nemzetközi szövetség által rendezett -  versenysorozatában is az élen végzett.

- Talán nem nagyképűség, de egyértelmű volt, hogy ismét én legyek az év atlétája, hiszen minden megnyertem, amit lehetett - mondta Vas megye második, az egyéni sportágakat tekintve első olimpiai bajnoka. -  Ennél csak a címvédések jelentenének nagyobb teljesítményt; négy év múlva lesz hasonló lehetőség, Eb és olimpia is egy évben. Ebben a szezonban egy dolog azért hiányzik az eredménylistámból, nem sikerült az egyéni csúcsomon javítani. Talán 2013-ban, amikor világbajnokság is lesz - és Magyarországnak még nincs világbajnok atlétája.

A kalapácsvető Pars Krisztián, aki ebben az évben Európa-bajnok is lett, a  londoni olimpián pedig megszerezte Vas megye első egyéni olimpiai bajnoki címét.

A hatszoros világ-, ötszörös Európa-bajnok kick-box klasszis, Dancsó Zoltán harmadszor kapta meg a rangos elismerést.

- Nagyon örülök az elismerésnek, megtisztelő számomra, hogy ismét engem választottak sportágam legjobbjának. Bár nem tagadom, miután ötödik Európa-bajnoki aranyérmemet is begyűjtöttem Ankarában, titokban már számítottam erre - fogalmazott a Metex05-Controll SE 34 éves klasszisa. - Sokan gratuláltak már az elmúlt napokban, versenyző társak, sportvezetők, barátok, szurkolók. Minden dicsérő szó jól esik. Az egész évet keményen végigdolgoztam, egy ilyen elismerés után pedig könnyebb nekifutni a fárasztó edzéseknek. Mert most sem pihenek, már készülök a jövő év elején esedékes versenyekre.

A kick-boxos Európa-bajnok Dancsó Zoltán.

A  Kőszegi SE ifjú síugrója, Szilágyi Ákos másodszor került fel a listára.

- Most nagyon meglepődtem - árulta el a 15 éves  sportoló, aki lapunktól értesült a jó hírről. - Az idei évben jártam ifjúsági olimpián, junior világbajnokságon, és több nemzetközi versenyen  igyekeztem mindenhol helytállni. Sokat dolgozom, legalább heti ötször  edzek, de ha akad sánc,  akkor hétvégente utazunk külföldre, hogy gyakoroljuk az ugrást. Az már biztos, hogy jövőre részt vehetek a junior vb-n, és talán a felnőtt vb-n is lesz lehetőségem bemutatkozni. Nagyon szeretem és komolyan veszem a síugrást. Érzem magamon a fokozatos fejlődést, de még korántsem tartok ott, ahol szeretnék.

A síugró Szilágyi Ákos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!