Sport

2012.12.16. 19:01

Remekül teljesítettek karatéban a tápláni versenyzők

Belgárd - A remeklő tápláni sportolók csapatban két arany- és egy bronzéremmel tértek haza az ESKA karate Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

Belgrádban rendezték meg az ESKA (European Shotokan Karate-Do Association) karate Európa-bajnokságot kadet, junior és felnőtt korcsoportban. A Magyar JKA karate-válogatottban öt Vas megyei versenyző kapott bizalmat Schvarz Péter szövetségi kapitánytól - mindannyian a Tápláni Karate SE tagjai, és mindannyian küzdelem versenyszámban indultak.

Kadet korosztályban Kassai László a 64-es tábláról erőnyerőként indult, majd egy angol fiúval került össze, akit legyőzött. Ezután azonban svéd riválisától kikapott, így nem jutott a nyolcas döntőbe. A juniorok mezőnyében Habda Zsolt egy belga, majd egy cseh versenyzőt győzött le bírói döntéssel, azonban a 16 között egy orosz fiú - aki végül második lett - útját állta. Csapatban először a cseheket, majd a dánokat legyőzve a négyes döntőbe jutott a magyar válogatott tagjaként. Ám Zsolti a dán ellenfelével vívott küzdelemben megsérült, így a következő körben, az ukrán csapat ellen a tartalék ment helyette. Az elődöntőben 2-1-re kikaptak a mieink, így a dobogó harmadik fokára állhattak.

 

Tápláni karatékák. Balról Lovranics Alexandra, Kassai Gergely, Kiss Gréta, Kassai László, Habda Zsolt (Fotó: Tápláni KSE)

A junior lányoknál Kiss Gréta és Lovranics Alexandra volt érdekelt. Egyéniben a sorsolás nem kedvezett nekik, erős ellenfeleket kaptak, az első körben búcsúztak. Csapatban azonban  először a lengyeleket, majd a házigazda szerbeket, a döntőben pedig a svédeket győzték le bravúrosan. A magyar junior válogatott tagjaként tehát aranyérmet vehettek át!

A felnőtt férfiak között Kassai Gergely tette próbára a tudását. Első ellenfele a mezőny legmagasabb versenyzője (204 cm), egy belga fiú volt, akit Gergő végül hosszabbításban megvert. Ezután egy dán versenyzőt búcsúztatott. A következő körben egy orosz fiúval találkozott, akivel nagy csatát vívott. Végül hosszabbításban 3-1 arányban az oroszt látták jobbnak a bírók, így nem jutott a nyolc közé.

A magyar válogatott összesen négy arany- és két bronzéremmel tért haza Belgrádból. A tápláni karatékák, Német András (3. dan) tanítványai is kivették a részüket a sikerből, remekül helytálltak a nemzetközi mezőnyben: két arany- és egy bronzéremig jutottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!