Sport

2013.01.25. 19:18

Haladás-vereség Bécsben

Felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 2-0-ra kikapott az osztrák Admira Wacker otthonában. Az első félidőben futballoztak jól a vasiak.

Pum András

Admira Wacker - Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
Bécs, Trankwalder-stadion,  150 néző, műfű, felkészülési-mérkőzés, vezette: Nastl.
Admira Wacker: Macho - Seebakher, Schöbwender, Drescher, Palla - Seeger, Mevon n"gov, Toth, Tito - Obedrago, Mikus. II. félidő: Tischler - Plasnegger, Polherber, Ebner, Aber - Sax, Schachner, Thüraver, Jezek - Schhwab, Sulimawi
Haladás: Rózsa (Mursits, 70.)  - Schimmer, Guzmics, Fehér (Jagodics M. 70.), Búrány (Devecseri, 46.) - Simon (Iszlai, 46.), Rajos (Szakály, 70.) - Nagy G. (Gyurján, 70.), Németh M. (Kalász, 46.), Radó (Czafit, 70.) - Andorka (Kenesei, 46.). Edző: Artner Tamás.

A tízcsapatos osztrák bajnokság nyolcadikja ellen a Haladásban nem lépett pályára a sérült Kulcsár, Ugrai, Halmosi és Tóth Péter. A vasiak bátran kezdték a mérkőzést, a 10. percben Radó szabadrúgása révén akadt egy ígéretes lehetőségük is - a támadó lövését Macho a léc fölé nyomta. Ezt követően az osztrákok egy fejessel veszélyeztettek, válaszként Radó került volna ígéretes helyzetbe, ha át tudja venni a labdát. A 32. percben viszont DanielToth 12 méterről  a kapu közepébe bombázott (1-0).

Nagy Gábor 70 percet játszott az Admira Wacker ellen (Fotó: Unger Tamás)

Szünet után az 54. percben Guzmics remek labdájával Kenesei ugrott ki, ám 20 méterről a kifutó hálóőr és a kapu fölé emelt. A vasi cseréket követően nagy fölénybe kerültek az osztrákok, ám a szombathelyiek hősiesen, masszívan védekeztek. A  90. percben aztán egy bal oldali támadás után Awer 14 méterről a bal sarokba lőtt (2-0).

- Az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát,  jól játszottunk, voltak helyzeteink is a bajnokságot két hét múlva kezdő osztrákok ellen. Szünet után a cserék után nagy nyomás alá kerültünk, ám az utolsó pillanatban kapott gólon kívül nem volt gondunk -  értékelt Artner Tamás.     A Haladás szombaton 11 órakor az Illés Akadémián  a ZTE-vel játszik edzőmérkőzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!